4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İlköğretim okuluna kameralı kontrol sistemi

Ayvacık'a bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde bir ilköğretim okuluna, okul aile birliği önderliğinde, yardım seven vatandaşların da katkılarıyla kamera sistemi kuruldu. 

Yeni uygulamayla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Aile Birliği Başkanı Turgay Dedeoğlu, son günlerde Türkiye genelinde yaşanan çocuk kaçırma olaylarının kendilerini huzursuz ettiğini belirterek, "Bizler de çocuklarımızın öğrenim gördüğü okula giriş ve çıkışları kontrol etmek amacıyla kamera sistemi kurmayı kararlaştırdık. 4'ü okul bahçesine, 4'üde bina içine monte edilen kameralar sürekli kayıt yaptığı gibi gece görüş sisteminin de bulunması sebebiyle hiçbir sorun çıkarmıyor.

3 bin YTL'lik bir harcamayla gerçekleştirilen kamera sistemi sayesinde veliler artık daha da huzurlu olacak. Bu sistem sayesinde okula giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Öğrenciler bahçede izlendiklerini bildiği için daha kontrollü davranıyor.

24 saat kayıt yapacak olan sistem, okul Müdürü Hidayet Yılmaz'ın makam odasından takip edilecek" dedi. 

Bu arada, öğrenci velileri ise, son günlerde bazı dedikodular yüzünden tedirgin olduklarını ifade ederek, "Kamera sistemi sayesinde okul bütün gün izlenecek. Bu nedenle artık daha huzurluyuz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 14:26:55
Güncelleme :2 Mayıs 2006 Salı 14:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?