4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Merkezi kütüphane mescit oldu

Gelibolu Tarihi Milli Parkı'nın iki yıl önce törenle açılan merkezi kütüphanesi mescide dönüştürüldü.

Çanakkale savaşlarının ziyaretçilere anlatılması için kurulan tanıtım merkezinin kütüphanesi amacı dışında kullanılıyor.

Raflarında birkaç kitap bulunan kütüphanedeki sandalyeler salonun bir köşesine atılmış durumda.

Orman Bakanlığı'nca yaptırılan merkezin işletmesi 2005 yılında özel bir şirkete ihale edildi. Eceabat'ın girişinde Kilye Koyu'nda inşa edilen merkez 2004 yılında törenle açılmıştı.

Kütüphane görüntüsünden uzak

Savaş alanlarını gezmek için Tarihi Milli Park'a gelen ziyaretçiler, kütüphane görüntüsünden çok uzak olan bu merkezde karşılanıyor.

Tanıtım merkezinin amacı, ziyaretçilere rehberlik hizmetlerinin yanı sıra çok amaçlı bilgi hizmeti vermek ve Çanakkale savaşlarının tarihini anlatmak. Ancak kütüphane iki yıl içinde işlevini kaybetti, mescide dönüştürüldü.

Orman Bakanlığı'nın işletmesini devrettiği merkezin denetlemesinin de yapılmadığı ortaya çıktı. Merkezin tamamlanması için yaklaşık 3 trilyon lira harcanmıştı.
Cnnturk
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 15:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe çil IP: 88.240.113.xxx Tarih : 13.06.2006 10:47:07
bilgi evleri kütüphanelerin amaçsız kullanımı çok yanlış bir uygulama gelibolu nun en iyi şekilde anlatacak kütüphanelerden uzak bir şekilde ögrenilmesi dünya önünde yapılacak olan en kötü hatalardan biridir türkiye de kitaba ihtiyacı olan binlerce okul varken gelibolu da öğrencileri daha çok araştırmaya yönlendirilirse kütüphane nin eski işlevliğine kavuşabilir öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor...