3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

'Mevlevi tatlısı' üreticisine girişimcilik ödülü

Dünya Şirketler Grubu'nun 5 yıldır düzenlediği "Sektörler ve İllerin En Başarılı Girişimcileri" dalında, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde "mevlevi" tatlısı üreten Atiye Laçin ödüle layık görüldü. 

Çanakkale Seramik Grubu'nun sahipleri olan Bodur ailesi, gazete ve televizyon programlarında gördükleri Atiye Laçin'e ulaşarak, kendisini ödüle aday gösterdi. İstanbul Rumeli Lütfü Kırdar Sergi Sarayı'nda yapılan oylamayla Çanakkale bölgesinden birinci seçilen Atiye Laçin, "Gelibolu'da bir bayan olarak mevlevi tatlısı üretmeye başladığımda, bu işi başaramayacağımı açık açık dile getirenler oldu. Aradan geçen 2 yılda bu ödülü almam, sanırım benim bir şeyleri başardığımı ispatlıyor. Bu saatten sonra, daha güzel şeyler başarmak ve işimi büyüterek Gelibolu'ya ekonomik ve istihdam anlamında bir şeyler kazandırmak istiyorum. Bunun için de iş adamları ve bürokratların desteğine ihtiyacım var" dedi. 

Çanakkale Savaşları'nın 91. yılı dolayısıyla Gelibolu'da düzenlenen şafak ayini sırasında Avustralyalılar'a mevlevi tatlısının "dostluk tatlısı" olarak ikram edildiğini anlatan Laçin, "Mevleviliğin özünde yatan, dostluk, kardeşlik ve barış. Dolayısıyla bir dönem savaştığımız Anzaklar'a, bu tatlı vesilesiyle de dostluğumuzu göstermiş olduk" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 16:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?