3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Milli Park'ta çöp yığınına tepki

Çanakkale'nin en önemli turistik bölgeleri arasında yer alan Troia Antik Kenti'nin etrafında bulunan 3 köyün sakinleri, çöplerinin toplanmamasına tepki gösteriyor.
 
Troia Antik Kenti'nin içinde bulunan Teyfikiye Köyü'nün muhtarı Mehmet Er, çöp meselesinin bir türlü çözüme kavuşturulmamasına tepki göstererek, "Troia Antik Kenti dünyaca önemli bir yer. Bu yerle Teyfikiye, Çıplak ve Yeniköy'ün çöpleri 5 yıl önce Özel İdare Müdürlüğü tarafından verilen çöp arabasıyla toplanıyor. Bu aracın yakıtı ve diğer masrafları da köyümüz tarafından karşılanıyor. Ancak bir süredir aracı kullanacak şoför olmaması sebebiyle çöplerimiz toplanamıyor. Bizler turizm kenti olan Çanakkale'de, turizmin göz bebeği olan bu yerde çöp sıkıntısı yaşamak istemiyoruz. En kısa sürede ya İl Özel İdare ya da Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden bu araca bir şoför tahsis edilmesini istiyoruz. Aksi halde kısa bir süre içinde bu 3 köy ile Troia Antik Kenti çöplerle dolup taşacak. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 15:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe çil IP: 88.240.119.xxx Tarih : 10.05.2006 16:01:30
truva daki çöp sıkıntısı sorunu çözülmezse turizmi olumsuz etkileyebilir yabancı turistler truva hakkında kötü yorumlamalar yapabilirler bu sorunun çok kolay halledilebileceğine dair yetkililere güveniyorum hatta bir etkinlik çerçevesinde çevremizi temiz tutma konusunda çoçuklar bilinçlendirilebilir