4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Organlarıyla hayat kurtaracak

Bayramiç İlçesi'nde beyin ölümü gerçekleşen köylünün organları 4 kişiye hayat verecek.

Organ nakliyle ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Azem Ülkü, beyin ölümü gerçekleşen Kazım Sağdıç'ın (50) organlarının bağışlama kararının alınmasının ardından ilgili yerlerle temasa geçtiklerini belirterek, "Gerekli tetkikleri yaparak ilgili yerlere bildirdik. İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nde bir hastaya kalbin nakledilmesi için çalışmalar yapıldı. Hasta yoğun bakım ünitesine alınarak hazır hale getirildi. Sabahın erken saatlerinde helikopterle kalbin alınması için doktorlar Çanakkale'ye geldi. Bu arada İzmir'den de böbrek ve karaciğerin alınması için kara yoluyla ekip Çanakkale'ye ulaştı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nden helikopterle ilimize gelen Operatör Dr. Ercan Eren ve Operatör Dr. Adil Polat, kalbi alarak yola çıktı. İzmir 9 Eylül Üniversitesi'nden gelen Doç. Dr. Hüseyin Astarcıoğlu ile Operatör Dr. Tarhan Ünek de, hastanın 2 böbreğiyle karaciğerlerini alıp İzmir'e yola çıktı. Böbreklerden birisi İzmir Bozyaka Devlet Hastanesi'nde, diğeri de 9 Eylül Üniversitesi'ndeki hastalara nakledilecek. Karaciğer de yine 9 Eylül Üniversitesi'nde hazır olan hastaya nakledilecek. Kalp ise İstanbul Koşuyolu'nda şu an hazır bekleyen hastaya nakledilecek" dedi.

Bu arada, eşinin tıbben ölümünün ardından zor kararı vererek organlarını bağışlayan Nazife Sağdıç ise çok üzgün olduğunu belirterek, "Bir yandan üzülürken bir yandan da 4 kişinin hayatının kurtulacak olmasına seviniyorum. Eşim de bu kararı almama sevinirdi" diye konuştu.

Çocukları Vedat ve Sedat Sağdıç ise, "Bu kararı alırken çok düşündük. Ancak şu an organ bekleyen ve hayatları buna bağlı olanları göz önüne alarak, babamızın organlarını bağışlama kararı aldık. İnşallah bu 4 kişi babamızın organlarıyla kurtulur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 17:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?