4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Orman yangınlarıyla mücadele

Çanakkale'de, orman yangınlarıyla mücadele hazırlıklarına hız verildi. 

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Vehbi Tutmaz, bu yıl aşırı hava sıcaklıkları ile aşırı rüzgarların beklendiğini belirterek, "Bu yıl Türk Hava Kurumu'na ait söndürme uçakları geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Türkiye genelinde sadece Çanakkale'de konuşlanacak. 4 söndürme ve 1 keşif olmak üzere toplam 5 uçak Çanakkale'de 1 Haziran'dan itibaren göreve başlayacak. Söndürme helikopteri ise 16 Haziran tarihinde gelecek. 


Ayrıca büyük bir yangın olması durumunda 2'si Antalya'da, 2'si de Kayseri'de olan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C 130 tipi kargo tipi söndürme uçaklarından da faydalanabileceğiz. Antalya'dan bu uçağın Çanakkale'ye gelmesi 1 saati buluyor" dedi. 

Tutmaz, bu yıl yangınlara 610 yangın söndürme işçisiyle müdahale edeceklerini kaydederek, "Bu çalışmalarımızda 42 arazöz, 16 traktör, 10 dozer ve 6 greyderimiz 24 saat görev yapacak. 

Çanakkale genelinde 536 bin 458 hektar ormanlık alan bulunuyor. İlin yüzde 54'lük kısmı ormanlarla çevrili. Bu sebeple Çanakkale orman yangınları konusunda çok hassas bir bölge. Vatandaşlarımızdan özellikle rüzgarlı havalarda ateş ve anız yakmamalarını istiyoruz. Ayrıca ormanlık alanlarda görecekleri herhangi bir ateşi en kısa sürede ücretsiz olan 177 numaralı orman yangın ihbar hattına bildirmelerini istiyoruz. Bizim için orman yangınlarında ilk müdahale çok önemli. Bu konuda dikkatli olmak lazım. Bu yazın sıcak geçecek olması yangınların sayısını artırabilir" diye konuştu. 

Çanakkale ve yöresinde orman yangınlarıyla ilgili eğitim çalışmalarının devam ettiğini de ifade eden Vehbi Tutmaz, orman yangınları konusunda bütün vatandaşların hassas olmalarını istedi.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 12:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?