6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Otomobilsiz bir gün

22 Eylül Dünya Araçsız Günü, Çanakkale'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler Morrabin Parkı önünde başladı.

Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek ve engellilerin katıldığı yürüyüşe vatandaşlar bisikletleri ve engelli sandalyeleri ile katıldı.

Temsili olarak bezden yapılan özel otomobil maketinin içine giren gençler de yürüyüş sırasında araçların çevreye verdiği zararları gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüş sonunda düzenleme kurulu adına bir konuşma yapan Ayşegül Başaran, 22 Eylül Dünya Araçsız Günü'nün önemine değinerek, "Bir yanda doğayı kirleten, döviz israfına sebep olan, trafik karmaşasını ortaya çıkaran, kazalarda çok sayıda insanın yok olmasına sebep olan otomobil; diğer tarafta doğa dostu, petrol tüketmeyen, park sorunu olmayan, insan ömrünü sağlıklı kılan bisiklet.

Dolayısıyla bisiklet çok önemlidir. Bu nedenle kent içi alternatif ulaşım aracı olan bisiklet ve bisiklet yolları, yerel yönetimlerin her şeyden fazla önem vermesi gerekin bir politika olmalıdır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 48 yıldır Çanakkale'de bisiklete binen Sakatlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Özel'e bir plaket ve hediye olarak bisiklet verildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlik bisiklet akrobasi gösterisi ile sona ererken, katılımcılar daha sonra bisikletleri ile toplu olarak şehir gezisi yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 00:42:42
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 11:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?