6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Profesör muhtar

İstanbul Fen Fakültesi'nden emekli olan Profesör Doktor Necdet Aclan Akbulut, Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Bademli Köyü'ne, seçimlerde gıyabında oy kullananlar tarafından muhtar seçildi.

Kendisinin katılmadığı seçimleri kazandığını telefonla haber veren köylüler, Akbulut'un muhtarlık mührünü devralıp köye gelmesini istedi.

Askerlik döneminde Bademli Köyü'nde subay öğretmen olarak görev yapan Necdet Aclan Akbulut, arkadaşlarının ricasını kırmayarak Bademli Köyü'ne yerleşti. Nükleer Fizikçi Akbulut, en önemli icraat olarak köylülerin kitap okumasını sağladı.

Muhtar Nükleer Fizikçi Profesör olunca, köyün kültür seviyesi yükseldi. Askerliği bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu Nükleer Fizikçi olan Prof. Dr. Necdet Aclan Akbulut emekliye ayrıldıktan sonra köyden gelen teklifle şaşırdı.

Askerliğini yaptığı 1964 yılından beri kendisini çok seven Bademli köylüleri 17 Mart 2004 seçimlerinde Akbulut'un haberi olmadan kendisini oyların yüzde 98'ini vererek gıyabında muhtar seçti. Akbulut köye seçimlere gelmeden muhtar olduğunu öğrenince, bu görevi kabul ederek köye taşındı. 1.5 yıldır köyde muhtar olarak görev yapan Dr. Akbulut köyün kültür düzeyinin artmasını sağladı.

Akbulut, "Seçimler yapıldığında ben İstanbul'daydım. Seçimlere katılamadım. Ancak köylüm beni yüzde doksan sekiz oyla beni muhtar olarak seçmiş. Sonuçta muhtar oldun. Gel köyde mührü al, muhtar olarak talimatlarını ver' dediler. Ben de kabul ettim" diye konuştu.

Akbulut, eğitim için elinden geleni yaptığını belirtti. Profesör Akbulut, "Köyümde okuma oranı çok yüksek. Köyden yetişmiş bir çok genç önemli görevlerde bulunuyorlar. Köyü bir kültür merkezi haline getirip refaha kavuşturmak başlı başına arzularımdan biridir" açıklamasında bulundu.

Diğer taraftan muhtarlarından çok memnun olan köylüler ise, "Muhtarımızın en önemli özelliği İstanbul'da daha önce Nükleer hoca olması. Muhtarımızın eskiye dayanan bir mazisi var. O yüzden seçtik. Muhtarımız 1962-64 senelerinde bizim öğretmenimizdi. İlkokul talebesiydik. O zamanlar öğretmen olarak geldi. 2 sene ders verdi. Daha sonra Nükleer araştırmacı oldu ama irtibatı hiç kesmedik. Bir baba, bir öğretmen kişilikli insandır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 23:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?