3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Şiddete karşı dayanışma

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve kadın kuruluşlarına maddi destek sağlamak amacıyla başlatılan “Kadınlar İçin Kadınlar Tarafından” projesi kapsamında, kadın fotoğrafçıların eserlerinin yer aldığı sergi, yarın Çanakkale’de açılacak.

Proje Koordinatörü Bikem Ekberzade, amatör ve profesyonel 111 kadın fotoğrafçı olarak, kadın kuruluşlarına gelir sağlamak amacıyla 17 Mayıs 2005 tarihinde bir proje başlattıklarını söyledi.

Projenin bugün 200 kadın fotoğrafçının desteğiyle sürdürüldüğünü belirten Ekberzade, çeşitli illerde bu kadın fotoğrafçıların eserlerinin yer aldığı sergiler açtıklarını ifade etti.

Çanakkale, Londra ve Şanlıurfa’da açılacak sergilerde satışa çıkarılacak fotoğraflardan elde edilecek gelirin, Şanlıurfa’da aile içi şiddete maruz kalan, tacize uğrayan ve baskı altında bulunan kadınlara, psikolojik ve hukuki destek veren “Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği”ne aktarılacağını anlatan Ekberzade, şunları kaydetti:
“Kadına yönelik şiddete karşı duyarsızlığa olan tepkimizi, gerçekleştirmekte olduğumuz çeşitli etkinliklerle dile getiriyoruz. Bize, sadece Türkiye’den değil, Japonya ve Amerika gibi dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Türk kadın fotoğrafçılar da bu projeye destek veriyor. Her kadın fotoğrafçı serbest konularda çektiği fotoğraflarıyla bu projeye katılabiliyor. Kendini farklı şekillerde ifade eden, farklı yaşam biçimlerine sahip bir grup olmanın bizi güçlendirdiğine inanıyoruz. Bu proje kadınkuruluşlara destek vermenin yanı sıra, Türkiye’de önemli bir koleksiyonun oluşmasını da sağladı.”

Ekberzade, geçen yıl gerçekleştirdikleri proje kapsamında Diyarbakır, Düzce ve İstanbul’da açılan sergilerde yer alan fotoğrafların satışından elde edilen tüm gelirin “Mersin Kadın Dayanışma Derneği”ne aktarıldığını, gelecek yıl ise belirlenecek “tema” ile projeyi sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Kadınlar İçin Kadınlar Tarafından” Projesi kapsamında Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak ve 45 fotoğrafın yeralacağı sergi, 13 Mart 2006 tarihine kadar açık kalacak.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 13:24:50
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 14:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?