4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Umurbey Barajı'nda yüksek kirlilik tespit edildi

Lapseki'ye bağlı Umurbey Beldesi'nde bu yıl su tutma aşamasına gelen barajda, suyun çevredeki çeşitli fabrikalardan gelen atık sular sebebiyle kirli olması yetkilileri harekete geçirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DSİ 25. Bölge Müdürü Şahin Durukan, Çanakkale'deki baraj ve gölet inşaatlarının bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, "Bu yıl su tutma aşamasına gelen barajla ilgili vatandaşlarımızın bazı şikayetleri vardı. Baraja gelen derelere bazı fabrikaların atık maddelerin bırakmaları nedeniyle suyun kirli olduğunu bizlere bildirerek gerekli çalışmayı yapmamızı istemişlerdi. Gerekli incelemelerimizi ve tahlillerimizi yaptık. Suda önemli ölçüde kirliliği tespit ettik. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması için valiliğe yazı göndereceğiz" dedi.

Umurbey Barajı'nın dışında bu yıl içerisinde Taşoluk Barajı'nda da su tutulacağını belirten DSİ 25. Bölge Müdürü Şahin Durukan, "Bu sebeple bu barajla ilgili en kısa sürede sulama ihalesinin yapılması lazım. Ayrıca Ayvacık Barajı'nı da bu yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Çanakkale barajlar dışında Türkiye'de en fazla gölete sahip il özelliğini de taşıyor. 13 göletin bulunduğu Çanakkale'de inşaatı devam edenler de kısa sürede tamamlanacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 11:40:53
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 13:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?