4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Vali Orhan Kırlı'dan çeltik yasağına tepki

Çanakkale İl Koordinasyon Kurulu'nda, Çevre İl Müdürü Mahmut Ustabaş'ın, "Troia Milli Parkı hudutları içinde çeltik ekimini yasakladım" şeklindeki sözleri Vali Orhan Kırlı'yı kızdırdı.

Koordinasyon kurulunda söz olan Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erte, Troia Milli Parkı bölgesinde köylülerin çeltik ekimi yaptığını belirterek, "Su yetersizliği sebebiyle Milli Park bölgesinde çeltik ekiminin yasaklandığını öğrendik. Ancak yine de yaklaşık bin 500 ile 2 bin dönümlük araziye vatandaşlarımız çeltik ekti. Bunların durumu ne olacak? Gerçekten su yetersiz mi? Bu çeltik üreticilerine su verilmeyecek mi?" dedi. DSİ 25. Bölge Müdürlüğü yetkilisi de, bu konuda gerekli yazının yazıldığını ve Troia Milli Parkı'nda sulama konusunda bir sıkıntı olduğunu, çeltik tarlalarına su verilemeyeceğini belirti.

Bunun üzerine söz alan İl Çevre Müdürü Mahmut Ustabaş'ın ilginç sözleri hem Vali Orhan Kırlı'yı, hem de salonda bulunanları şaşırttı. Ustabaş, "Troia Milli Parkı içinde çeltik ekimini yasakladım. İzin vermiyorum" dedi. Vali Kırlı, bunun üzerine Ustabaş'a, "Yasakladım. Buraya bunu ekemezsiniz demekle bu iş olmaz. Bu bölgede bin 500, 2 bin dönüm yere çeltik eken var. Bunlara bunun neden yasak olduğunu anlatmanız lazım. Bunları anlatın ve ona göre bu kişilerle görüşün. Yasakladım demekle olmaz" diyerek tepkisini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 19:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?