3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yalı Caddesi trafiğe kapatılacak

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yalı Caddesi'ni trafiğe kapatacağını belirterek, Kilitbahir motorlarından kendilerine yer bulmalarını istedi. 

Gökhan, turizm kenti Çanakkale'de arabalı vapurlar ile Kilitbahir motorlarının şehir merkezinde araç taşıması sebebiyle büyük sıkıntıların yaşandığını belirterek, "Bu bölgede kesinlikle disiplinsizliğe müsaade etmem. Motor iskelesinin yolunu kapatırım. Çünkü orası yaya yolu. Biliyorsunuz ben oraya dünyanın yatırımını yaptım. İnsanlar rahatça gezinti yapsınlar diye burayı yaptım. Oralara para döktük. Orası sıkışsın, motorlardan, arabalı vapurlarından çıkanlar insanları rahatsız etsin diye yapmadık. Yalı Caddesi'ni trafiğe kapatmayı planlamaktayım ve kapatacağım. Şu Aynalı Çarşı'nın restorasyonu, TEKEL binasının yeniden yapılanması, cephe iyileştirilmesi ve Şakir'in yeri olarak bilinen yerin yapımı bitsin, bir yıl sonra Yalı Caddesi'ni trafiğe kapacağım. Artık Kilitbahir motorları kendilerine yanaşacak başka yer bulsun" dedi. 

Gökhan, "Kilitbahir motorları araç ve yolcuları nereden indirip bindirecek?" sorusu üzerine, "Ben onu bilemem. Benim projemde, bu bölgedeki çalışmaları onlarla beraber yapacaktık. O zaman nereye yanaşacaklardı? Arabalı vapurların yanaşacakları yere yanaşacaklardı ve oradan hakları olacaktı. O insanlar da bu işi yapıyorlarsa, onların da orada hakları olacaktı. Kirası karşılığında onlara oradan yer verilecekti. Ama buna katılmadılar. Kendileri bilirler. Bir yıl sonra bu yolu kapatacağım. Yeni yanaşacakları yeri şimdiden bulsunlar" dedi.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 17:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?