19
Mayıs
2024
Pazar
LAPSEKİ - ÇANAKKALE

Çanakkale: Lapsekili minik Ayşegül ölümden döndü

olay Lapseki İlçesi’ne bağlı Çardak beldesinde meydana geldi. Tekke sokakta birlikte oynayan çocuklardan Ahmet Kara elinde bulunan 20 santim uzunluğundaki demir çubuğu 6 yaşındaki Ayşegül Kosapina’nın başına doğru hızla attı.

Ucu sivri olan demir çubuk minik Ayşegül’ün başının sol tarafından 10 santim girdi. Kızının aniden bağırmasıyla dışarıya çıkan anne Sabriye Kosapina, kızının başına saplanan demir çubuğu görünce şoke oldu. Önce kendi imkanı ile başındaki demir çubuğu çıkarmaya çalışan anne, bunda başarılı olamayınca kanlar izindeki minik Ayşegül’ü önce Lapseki Devlet, ardından da Çanakkale Devlet Hastanesi’ne getirdi.

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde, Beyin Cerrahı İsmail Yurt tarafından gerçekleştirilen 1 saatlik ameliyatla beynin sol bölgesine 10 santim kadar giren demir çubuk yerinden çıkarılarak minik kız yeniden hayata döndürüldü.

Anne Sabriye Kosapina kızının yeniden yaşama dönmesine sevindiğini belirterek, "Bir anda ne olduğunu anlamadım. Evimizin önünde oyun oynayan çocuklardan birisi kızımın başına 6’lık bir demir çubuğu fırlatmış. Oda kızımın başına saplanmış. Onu o halde görünce demiri kendi imkanlarımla başından çıkarmak istedim ama başaramadım" dedi.

Doktor İsmail Yurt ise meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, "Minik kız hastanemize geldiğinde başında 10 santimlik bir demir çubuk vardı. Hemen ameliyata aldık ve demiri çıkardık. Beyinde bir hasar yok. Kısa sürede kendisi iyileşecek. Buradan anne ve babalara tavsiyem çocuklarını bu tür şeylerle oynamalarına izin vermemeleri" dedi.

iha-ç.kale
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 14:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?