22
Mayıs
2024
Çarşamba
LAPSEKİ - ÇANAKKALE

Çanakkale'de bayram tedbirleri

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, bayram boyunca arabalı vapurlara binecek olan yolculardan ücret alınmayacağını açıklarken, Bozcaada ve Gökçeada'ya da ek seferlerin yapılacağı öğrenildi. 

Vali Orhan Kırlı, Ramazan Bayramı'nda vatandaşların yakınlarını daha rahat görmeleri için arabalı vapurlardan bayram boyu yolculuk yapacak yolculardan ücret alınmayacağını belirterek, "GESTAŞ olarak böyle bir karar aldık. Bu sayede her iki yaka arasında ekonomik olarak da bir canlılık yaşanacak. Buna göre Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Geyikli-Bozcaada ve Gökçeada-Kabatepe arasında sefer yapan vapurlarda bayram boyunca yolculardan ücret alınmayacak. Yakınlarını görmek için birbirlerine gidip gelecek olan vatandaşlarımıza bizim bir bayram armağanımız olsun" dedi. 

Öte yandan bayram sebebiyle Çanakkale'nin en önemli turistik bölgeleri arasında yer alan Bozcaada ve Gökçeada'ya gelecek araç ve yolcu sayısının fazla olma ihtimaline karşı bölgede ek vapur seferleri yapılacak. Aylar öncesinden Bozcaada'da bayram sebebiyle tatil yerlerinin dolu olduğunu belirten yetkililer, bu sebeple sıkışıklık olmaması için ek sefer yapılacağını belirterek, "Ramazan Bayramı dolayısıyla 11 Ekim Perşembe gecesi Bozcaada'dan saat 23.00'de, Geyikli'den de saat 24.00'de olmak üzere ek seferler yapılacak. Bunun dışında Gökçeada'ya da bayram boyunca ek seferler düzenlenecek. Buna göre arife günü ile birlikte bayramın birinci ve üçüncü günlerinde Gökçeada'dan Kabatepe'ye 07.00, 11.00, 16.00'da, Kabatepe'den Gökçeada'ya da 09.00, 13.00, 18.00 saatlerinde ek sefer yapılacak" diye konuştu. 

Bu arada Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de bayram boyunca denetimlerini sıklaştıracak. Özellikle karayollarında aşırı hız yapılmaması ve dikkatli seyir edilmesi konusunda sürücüleri uyaracak olan ekipler, bayram boyunca aralıksız görev yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 12:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?