22
Mayıs
2024
Çarşamba
LAPSEKİ - ÇANAKKALE

Fuhuş operasyonunda 5 tutuklama

ÇANAKKALE'de, fuhuş şebekesi üyesi oldukları iddiasıyla, polisin düzenlediği Anafartalar-2 Operasyonu'yla gözaltına alınan 10 kişi'den E.E., O.E., U.Ö., O.P. ve A.K. tutuklandı

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 03 Mart 2006 tarihinde düzenledikleri ‘Anafartalar K’ adlı operasyonda, fuhuş çetesinin üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı adliyede tutuklanan E.E.'yi (48) cezaevinden çıktıktan sonra, takibe aldı. E.E.'nin yeniden bir fuhuş çetesi yapılanması içinde olduğunun belirlenmesiyle geçen çarşamba günü, zanlıların Çanakkale ve Lapseki İlçesi'ndeki evlerine ve işyerlerine eş zamanlı olarak, ‘Anafartalar 2’ adı verilen bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, fuhuş şebekesinin lideri olduğu ileri sürülen E.E., O.E. (37), U.Ö. (22), S.D. (34), Ş.D. (47) ve T.A. (22) ile fuhuş yapmaları için yurtdışından getirilen kadınlar A.K. (29), O.P. (29), T.K. (32) ve O.I. (31) yakalandı.

Zanlıların, ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda da, fuhuş bağlantılarında kullandıkları belirlenen 22 cep telefonu, 2 taksi, 1 otomobil, fuhuştan elde edildiği belirlenen 1200 dolar, 50 euro, 1500 YTL'ye el konuldu. Ayrıca örgüt üyesi T.A.'nın Lapseki ilçesindeki evinde yapılan aramada, 1 tarihi sikke ele geçirildi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından 10 zanlı, dün adliyeye sevk edildi. Gece geç saate kadar ifadeleri alınan zanlılardan E.E., O.E., U.Ö., O.P. ve A.K., ‘Fuhuş yaptırmak için örgüt kurmak’ ve ‘Fuhuş yaptırmak amacıyla yurtdışından kadın getirmek’ suçlarından tutuklandı, diğer 5'i serbest bırakıldı. Hayat kadınları T.K. ve O.I.'nın ise sınırdışı edilecekleri öğrenildi.



Milliyet internet
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2007 Çarşamba 13:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?