22
Mayıs
2024
Çarşamba
LAPSEKİ - ÇANAKKALE

Motorla kamyon ve tır taşıyorlar

Asya ile Avrupa arasında deniz ulaşımında kullanılan araba vapurlarının yanında özel sektöre ait motorların da devreye girmesi büyük bir rekabeti ortaya çıkardı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde faaliyet gösteren özel motorların aralıksız olarak Gelibolu - Çardak arasında sefer yaptığını belirten özel firma yetkilileri, boğazda deniz ulaşımını yapan GESTAŞ A.Ş.'ye ait arabalı vapurlara göre fiyatların daha ekonomik olması sebebiyle büyük ilgi gördüklerini ifade ederek, "Aralıksız olarak Çardak-Gelibolu arasında seferler yapıyoruz. Fiyatlarımız GESTAŞ A.Ş.'ye göre daha ekonomik olduğu için kamyon ve tır şoförleri bizi tercih ediyor. Motorlarımızla rahatlıkla aynı anda 10-12 adet kamyonu karşıya geçirebiliyoruz" dediler.

Öte yandan tır ve kamyon şoförleri de ekonomik olması sebebiyle bu motorları tercih ettiklerini belirterek, "Bu şekilde daha hızlı ve ekonomik olarak Asya'dan Avrupa'ya geçiş yapabiliyoruz" dediler.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 11:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FATİH DİLSİZ IP: 88.243.85.xxx Tarih : 16.01.2008 12:16:48

kaza halinde bunların sorumlusu kim olaçak kime hesap sorulaçak ruhsatı verene mi denetleyene mi kim bunça insanın vebalini alaçak kim bu maddi hesabı karşılayaçak