16
Mayıs
2024
Perşembe
LAPSEKİ - ÇANAKKALE

Tatilciler kuyruğa takıldı

BAYRAM tatillerini İstanbul dışında geçirenler bugünden dönüşe geçince trafik kâbusa dönüştü. Öğlen saatlerinden itibaren Yalova- Topçular’daki feribot iskeselinde uzun kuyruklar oluşurken, E-130 Karayolu’nun Yalova-İzmit arası ile TEM'in İzmit-İstanbul geçişindeki hasarlı kazalar nedeniyle trafik sık sık durdu.

Sabah saatlerinden itibaren dönüş için yola çıkan ve İzmir ile Bursa yönünden gelenler, Yalova'daki Topçular Feribot İskelesi'ne akın etti. Özellikle saat 13.00'ten itibaren, Gebze Eskihisar'a buradan 11 feribotla karşılıklı sefer yapılmasına rağmen İskele Meydanı araçlarla doldu. Araç kuyrukları Yalova'ya doğru uzamaya başladı. Bayram arifesindeki kadar olmasa da, Gebze Eskihisar Feribot İskelesi'nde de aynı saatlerde yoğunluk başladı.

İskelede uzun süre kuyrukta beklemek istemeyenler E-130 karayoluna yöneldi. Aynı saatlerde Yalova'dan Gölcük'e kadar olan bölümde yoğun trafik oluştu. Araç konvoyları, Ankara yönünden gelen araçlarla kesişme noktası olan TEM'in Kandıra turnikelerinde birleşince İzmit'den Gebze'ye kadar bu yolda da ulaşım güçlükle sağlanabildi.

Bu arada, havanın yağışlı ve yerlerin kaygan olmasının da etkisiyle Dilovası ile Hereke geçişlerinde meydana gelen biri 6 aracın karıştığı olmak üzere zincirleme kazalar zaman zaman ulaşımın durmasına yolaçtı. Karayolları ve Kocaeli Bölge Trafik ekipleri, trafiğin yoğun olması, emniyet şeridinin de dolu olması nedeniyle gecikmeli olarak müdehale edebiliyor. TEM'de trafik akışının durması nedeniyle, bir ara araç kuyrukları Sapanca gişelerine kadar uzadı.

ÇANAKKALE'DE UZUN KUYRUKLAR

Ramazan Bayramı tatilini Ege ile Akdeniz bölgesinde geçirenler, Trakya ve İstanbul’a dönüş yolunda Çanakkale’de uzun araç kuyruğu oluşturdular. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Çanakkale İskelesi’nde görevli personel ve Çanakkale Belediyesi zabıta ekipleri, evlerine dönüşte Çanakkale güzergahını seçen tatilcilerin trafik yoğunluğu oluşturmaması için çaba harcadı.

Trakya Bölgesi’ne geçmek isteyen otomobiller ve yolcu otobüsleri, iskele meydanı, cadde ve sokaklarda yoğunluğa yol açtı. İskele meydanındaki araç kuyruğu nedeniyle, zaman zaman yolcular ve görevliler arasında gerginlik çıktı.
TIR’ların Trakya Bölgesi’ne geçişi ise kent merkezindeki yoğunluk nedeniyle, Lapseki yönünden sağlandı. Bazı midibüs ve otomobiller, Çanakkale-Kilitbahir arasında yolcu ve otomobil taşıyan mini feribotları kullandı.

Gestaş Genel Müdürü Hasan Yürükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizi’nde havanın sert olması nedeniyle tatilcilerin Bandırma-İstanbul, Bandırma-Tekirdağ hattını kullanmadığını, Çanakkale hattına yönelmeleri üzerine kentte büyük bir yoğunluk olduğunu söyledi.

Yürükçü, tatilcilerin dönüş yolunda sorun yaşamaması için, Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe, Bozcaada-Geyikli hattındaki arabalı vapur seferlerinin belli bir saat tarifesi olmaksızın sürdürüldüğünü kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2007 Pazar 16:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?