3
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

Finans merkezine onay

KAMU BANKALARI İSTANBUL'A Başbakan Erdoğan, finans merkezine Ziraat, Halk ve Vakıfbank'ın yanında Merkez Bankası'nın da geleceğini söyledi.


Ataşehir'de yükselecek finans merkezi için TOKİ'nin yaptığı planlar Belediye Meclisi'nde dün CHP'nin şerh koymasına karşın oy çokluğuyla kabul edildi..

Göbeğini kaşıyanlar egemenlerin nazik yerlerini kaşıyor'
İBB'NİN Meclis toplantısında CHP'li meclis üyesi Can Özyedierler'in "Başbakanın direktifi ile meclis ipotek altına alınamaz" sözlerinin ardından söz alan AK Partili İBB Meclisi Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu "Burada siyaset tartışılmaz itiraz etmek isteyen eder. Yanlış sa değerlendirilir" diye yanıt verdi. Evliyaoğlu gazetelerin birinde "Hükümet olursun iktidar olmamazsın" yazdığına dikkat çekerek şu ilginç yorumu yaptı: "Türkiye'ye yüzde yarımlık egemen bir tabaka var. Onların dediği dışında milletin iradesi bir şey ifade etmez. Millet kim ki? Millet göbeğini kaşıyan insanlardır. Millete böyle saldırıyorlar. Neden saldırdıklarını belli. Bu göbeğini kaşıyan millet bu saldırıyı yapanların nazik yerlerini kaşıyor ve kaşırken de acıtıyor sıkıntı burada..."

 




385 dönüm ticaret alanı olacak

TOKİ'NİN yaptığı planlarda 2 milyon 766 bin metrekare alanda yaklaşık 92 dönümlük bir bölge kent meydanı ve yeşil alan olarak planlandı. 30 dönümlük bir alana kültür merkezi yapılırken bütün bunların işletim hakkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verilecek. Daha önce 354 bin metrekare olarak ayrılan ticaret alanı ise 385 bin metrekareye çıkarıldı. Aynı zamanda önemli bir eğitim ve spor merkezi olarak planlandı. 750 bin metrekare alana inşaat yapılabilecek. Ayrıca Ataşehir'de 418 bin metrekare alan kamulaştırılacak. TOKİ'nin sunduğu, imar komisyonunun onayladığı planlara göre konutlarda emsal 1.5-2 olarak belirlenirken 1 milyon 375 bin metrekare inşaat alanı planlandı.

Sabah
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 17:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim ege IP: 81.214.106.xxx Tarih : 21.01.2008 10:13:33

Sayın baş bakanın şu osmanlıya özlem sevdası bitmeyecek galiba yahu küreselleşen dünyada artık şu binanın burda bu binanın burda olmasının ne anlamı kalmış.illede istanbuldamı olması gerekiyor götürün doğuya bir yere koyun.