1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

106'şar yıl hapisleri istendi

Başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kullanarak turizm şirketlerinden aldıkları uçak biletlerini satarak büyük vurgun yapmakla suçlanan Can çifti 106’şar yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

DOKUZ kişinin kredi kartı bilgilerini kullanarak turizm şirketlerinden uçak biletleri alıp daha sonra sattıkları ileri sürülen Nejla Can ile eşi İlhan Can hakkında toplam 106’şar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre bir GSM operatörü şirketinde müşteri temsilciliği yapan Nejla Can, daha önce seyahat acentesi şirketlerinde çalıştığı için geniş bir müşteri çevresine ait kredi kartı bilgilerini elinde bulunduruyordu. Nejla Can müşterilere ait kredi kartı bilgileriyle çeşitli turizm şirketlerinden toplam 1 milyon 220 bin 705 YTL tutarında uçak bileti aldı. Nejla Can, bu uçak biletlerini satın alırken tanzim edip göndermesi gereken ’mail order’ (internet üzerinden kredi kartı ile alışveriş) formlarını birtakım bahanelerle seyahat acentelerine göndermedi.

Hesaba aktarmışlar

Böylece hem acenteler, hem de kredi kartları bilgileri dışında kullanılan müşteriler dolandırıldı. Nejla Can’ın internet üzerinden kocası İlhan Can adına açtıkları banka hesabına para akışını sağladığı da anlaşıldı. Çiftin davası İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 12:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?