2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

3 personel gözaltına alındı

Marmaris Körfezi'ne demir atan Amerika'nın en büyük uçak gemilerinden USS Theodore Roosevelt'te görev alan ve ismi açıklanmayan 3 Amerikalı personel dün Marmaris'ten ayrılarak Atatürk Havalimanı'ndan ülkelerine gitmek isteyince gözaltına alındı. Marmaris dışına çıkmalarına izin verilmeyen 3 ABD'li, Amerika'nın İstanbul Konsolosluğu aracılığıyla gemi yetkililerine teslim edildi.

Amerika'nın en büyük uçak gemilerinden biri olan 97 bin groston ağırlığında USS Theodore Roosevelt, geçtiğimiz Perşembe günü Marmaris Körfezi'ne demir attıktan sonra gemi personeline Marmaris'te dolaşabilme izni verildi.

Gemide görev alan 4 bin 700 askerden bazıları Marmaris Barlar Sokağı'nda gece kulübünde sabaha kadar eğlenirken, önceki gün Atatürk Havalimanı'ndan Amerika'ya izinsiz dönmek isteyen 3 personel pasaport kontrolüne takıldı. Pasaportlarında Türkiye'ye giriş damgası bulunmadığı için şahısların Türkiye'den çıkış yapmasına izin verilmedi.

Bir süre Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü'nde gözlem altında tutulan 3 kişi, daha sonra Amerika'nın İstanbul Konsolosluğu yetkililerine teslim edildi. Marmaris'in dışına çıkmalarına izinleri olmayan 3 personelin tekrar uçak gemisine gönderileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 18:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?