3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Acı buluşma

Ford Otosan'ın bayiler toplantısına katılmak için gittikleri Roma'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden 12 Türk'ün cenazesi İstanbul'a getirildi.

Ahmet Keleş, Canan Keleş, Mehmet Keleş, Ali Başer, Melahat Başer, Yılmaz Tuzcu, Rukiye Tuzcu, Tahsin Işıldar, Leyla Işıldar, Erdal Çiçeksay, Emine Çiçeksay, Arife Erçetin'in cenazelerini taşıyan uçak, saat 17.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Ayrıca, kazada yaralanan Niyazi Aydoğan, Rengin Aydoğan, Sami Şentürk, Emine Şentürk, Ali Gizer, Makbule Gizer, Tuncay Erçetin ve ölenlerin yakınlarının da aralarında bulunduğu 50 kişilik grup da, Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle İstanbul'a getirildi.

Cenazelerin getirilmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı Kargo Terminali apronunda tören düzenlendi. Törende, acılı ailelerin yanı sıra Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç ve Ford Otosan'ın yurtdışından genel üst düzey yetkilileri de hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Ford Otosan'ın Roma'daki toplantısına katılmak için Newyork'dan Roma'ya gittiğini kaydederek, "Son derece yararlı bir toplantı olmuştu. Ne olduysa, son akşam yemekten dönerken oldu. Bu başarılı toplantının bu şekilde sona ereceği aklımızdan geçmezdi. Şimdiye kadarki çalışma hayatımda böyle bir olaya ne rastladım ne de duydum. Böyle bir acı yaşamadım. Tek tesellimiz, yaralılardan gelen iyi haber" diye konuştu. Zaman zaman duygulandığı görülen Koç, bayilerin işlerine devam etmeleri için maddi ve manevi tüm yardıı yapacaklarını kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Topluluğu olarak acıları paylaşmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Ailemizden 12 kıymetli üyemizi kaybettik. Bayilerimize her türlü desteği vereceğiz. Bizim için bayilerimiz, daima iş ortağı olmaktan öte şeyler ifade etmiştir. Acılarını içimizde hissediyoruz" dedi. Mustafa Koç da babası gibi zaman zaman duygu dolu anlar yaşarken, gözyaşlarına hakim olamadı.
Ford Uluslararası Operasyon Sorumlusu Mark Schulz ise, konuşmasında, Ford ailesi adına büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek, "Kaybettiğimiz sevgili dostlarımızdan bazılarını Türkiye'deki görevim sırasında tanımıştım. Çok üzgünüm başınız sağolsun" dedi.
Konuşmaların ardından dualar okundu. Okunan dualardan sonra cenazelerin sahipleri tabutların başlarına giderek uzun süre gözyaşı döktü ve yakınlarının tabutlarına sarıldı. Katılanların duygu dolu anlar yaşadığı törenden sonra, tabutlar ambulanslara bindirildi ve toprağa verileceği yerlere gönderildi.

Erdal ve Emine Çiçeksay'ın cenazeleri özel uçakla Van'a, Tahsin ve Leyla Işıldar'ın cenazeleri karayoluyla Yalova'ya, Yılmaz Tuzcu ve eşi Rukiye Tuzcu'nun cenazeleri Çorum'a, Arife Erçetin'in cenazesi uçakla Ankara'ya, oradan da Ürgüp'e, Ali ve Melahat Başer'in cenazeleri uçakla Ankara'ya gönderilecek. Ahmet Keleş, Mehmet Keleş ve Canan Keleş'in de İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 20:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?