3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Cerrah öldüğünü söylüyor

Bebek'teki bir çay bahçesinde öldürülen Nurullah Tevfik Ağansoy'un yeğeni Yeter Ağansoy, Beşiktaş'ta oturduğu apartmanda 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ı sık sık gördüğünü belirterek, "Polisin düzenlediği operasyondan yarım saat önce arka bahçeden kaçtı" dedi.

Susurluk kazasının ardından adı gündeme gelen 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın, İstanbul'un çeşitli noktalarında görüldüğü öne sürerken, bu iddialara Beşiktaş'taki bir apartman dairesinde oturan Yeter Ağansoy da katıldı. Bebek'teki bir çay bahçesinde 1996 yılında öldürülen Nurullah Tevfik Ağansoy'un yeğeni Yeter Ağansoy, Mahmut Yıldırım'ın yaklaşık 2 ay önce apartmana taşındığını öne sürdü. Ağansoy, "Ben Yeşil'i hep görüyordum; fakat kim olduğunu bilmiyordum. Polis önceki gece eve operasyon düzenledi. Çelik yelekli, özel tim ekipleri geldi. Gördüğüm kişinin Yeşil olduğunu o zaman anladım. Yeşil, polis gelmeden yarım saat önce arka bahçeden kaçmış. Bizim bildiğimiz 2 kişi kalıyorlardı; fakat 4 kişilermiş. Ben hiç korkmadım. Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmam. Tevfik Ağansoy'un yeğeniyim. Burada oturmamız tamamen tesadüf. İlginç bir tesadüf. Yaklaşık 2 aydır burada kalıyorlardı" dedi.

Nurullah Tevfik Ağansoy'un eşi Hülya Ağansoy da binaya koşarak girdiği sırada, "Olay tamamen tesadüf" demekle yetindi.

Aynı apartmanda oturan Arif Çamlıca ise, "Ben operasyon sırasında evdeydim. Polis bize 'gözcülük yapın' diyerek talimat verdi. Biz de gözcülük yaptık. 6-7 kişi gözaltına alınarak götürüldü" diye konuştu.

CELALETTİN CERRAH'TAN "YEŞİL" AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, polisin "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ı elinden kaçırdığı şeklinde basında yer alan iddiaları yalanlayarak, "Ölmüş bir adamı niçin arayalım" dedi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cerrah, "Mahmut Yıldırım'ı yakaladınız mı?" şeklindeki soru üzerine, "Bunları nereden çıkarıyorsunuz. Ölmüş bir insanı niçin arayalım. Biz sadece Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ı gözaltına aldık. Ama bazı çevreler bu haberi alıp, Mahmut Yıldırım ile bağdaştırdı ve Yıldırım'ı polisin elinden kaçırdığı haberini yaydı. Olayın aslı bu değil" dedi.

Cerrah, İstanbul'da son 1 haftada yaşanan patlamalarla ilgili bir gelişme olmadığını, çalışmaların sürdüğünü belirtti. Cerrah ayrıca, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümünde çıkabilecek olaylarla ilgili tedbirlerin alındığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2006 Çarşamba 12:41:11
Güncelleme :15 Şubat 2006 Çarşamba 12:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?