2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Cerrah'a linç suç duyurusu

İstanbul'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü töreni sırasında pankart açmak isterken gözaltına alınan 3 üniversite öğrencisi, kendilerine linç girişiminde bulunduğunu öne sürdükleri kişiler ile görevli polisler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fatih Adliyesi'ne gelen Musa Seçkin, Nihat Muğurtay ve Hakan Demir, suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.

Dilekçede, Lübnan'a asker gönderme kararını protesto etmek amacıyla "İsrail Askeri Olmayacağız" yazılı pankart açmak istediklerini belirten bu kişiler, ancak pankartı açmadan güvenlik güçlerince gözaltına alındıklarını ifade ettiler.

Güvenlik güçlerinin kendilerini linç ettirmeye çalıştığını ve etkinliği izlemeye gelen kişileri yanıltarak suça azmettirdiğini iddia eden 3 kişi, gözaltına alındıktan sonra da kötü muameleye maruz kaldıklarını iddia ettiler.

Seçkin, Muğurtay ve Demir, dilekçelerinde, töreni izlemeye gelen ve linç olayına katılan, kendilerine müessir fiilde bulunan kişiler ile kendilerini haksız gözaltına alıp kötü muamelede bulunduğunu öne sürdükleri güvenlik güçleri, ayrıca olaydan sonra suçu ve suçluyu öven açıklama yaptığını iddia ettikleri İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında kovuşturma yapılıp kamu davası açılmasını istediler.

Olaydan sonra gözaltına alınan biri kız 4 üniversite öğrencisi, dün savcılıkça serbest bırakılmıştı.


aa
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 15:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?