2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Chatte kandırılan kız alıkonuldu

Chatte tanışıp arkadaş olduğu genç tarafından Nevşehir'den İstanbul'a getirilen 17 yaşındaki kız, 3 gün zorla alıkonuldu. Fırsatını bulup kendisini alıkoyan şahsın elinden kurtulan genç kız, yol kenarında denetleme yapan trafik polislerine sığındı.

İddiaya göre, Nevşehir'de oturan ve memur kızı olan F.Y.(17), internette chat yaparken İstanbullu Volkan Barış Yeşil (26) ile tanıştı. Gençler arasındaki sohbet zamanla arkadaşlığa dönüştü. F.Y., İstanbul Şehremini'de tekstil ürünlerine reklam baskıları yapan bir işyerinde çalışan Yeşil'i Nevşehir'e davet etti.

İki chat arkadaşı Ürgüp'te bir süre dolaştı. Yeşil de F.Y.'yi İstanbul'a davet etti. Teklifi kabul eden F.Y. ile Yeşil geçen hafta F.Y.'nin ailesinden habersiz birlikte İstanbul'a geldi. Ancak tekstilci genç, aradan 3 gün geçmesine rağmen genç kızı evine göndermeyip alıkoydu.
Yeşil'in evine dönmesine izin vermediği ve 3-4 gün boyunca alıkoyduğu F.Y., öğle saatlerinde bir fırsatını bulup kaçmayı başardı. Yedikule'den Samatya yönüne doğru koşan F.Y., yol kenarında denetleme yapan trafik ekiplerine sığındı. Polislere ağlayarak olayı anlatan F.Y., Yeşil'in peşinden geldiğini söyleyerek yardım istedi. Ancak polislerin yaptığı araştırmada şahsa rastlanmadı.

Trafik polisleri, genç kızı teslim alması için olay yerine asayiş ekibi çağırdı. Bir süre sonra genç kızı almak için trafik ekibinin yanına gelen asayiş polisleri, olayı görüntüleyen basın mensuplarını farkedince F.Y.'yi almaktan vazgeçti. Genç kız da koltuğun altına eğilerek yüzünü gizlemeye çalıştı. F.Y., sığındığı trafik ekibi tarafından Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü.

Polis olayın ardından kayıplara karışan Volkan Barış Yeşil'in peşine düştü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 13:45:07
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 13:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?