30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Coca Cola işçileri eylemde

Taksim Gezi Parkı'nda toplanan bir grup Coca Cola işçisi, işten çıkarılmalarını protesto etti.

Öğle saatlerinde Gezi Parkı'nda toplanan Coca Cola işçilerine Örsan Tekstil işçileri, Barışa Rock Festivali üyeleri, DİSK Nakliyat İş Genel Başkanı Alirıza Küçükosmanoğlu ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi destek verdi. "1 numaralı şişeyi bırak, işçilere bak", "Coca Cola içen Bush olsun", "Sömürünün adı cola şişesi" sloganları atan grup adına bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Çelebi, "Coca Cola işçileri 70 gün fabrikayı işgal ederek direniş gösterdi.

Cola yöneticileri tarafından yönlendirilen polis, işçileri zorla ve gaz bombalarıyla fabrikadan çıkardı. Biz burada tüm Türkiye'yi cola içmemeye ve colayı protesto etmeye davet ediyoruz. Kendi reklamlarındaki gibi, hayat sokakta, direniş sokakta, biz de hakkımızı sokaklarda arıyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Moğollar Grubu üyesi Tamer Öngür ise, "Biz bu Barışa Rock Festivali'ni, colanın aslında müzikle alakası olmayan Rock'ın Cock Festivali'ne karşı başlattık. Tüm Türkiye'yi yanımızda istiyoruz ve cola içmemeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Eyleme aileleriyle birlikte katılan çocuklar, DİSK Genel Başkanı Çelebi ile birlikte colaları yerlere döktü. Grup üyeleri, yapılan açıklamaların ardından Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 15:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?