20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Eski amire 10 ay hapis

Eski Organize Emniyet Amiri Ahmet İhtiyaroğlu, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı "efrada kötü muamele" suçundan kesinleşmiş 10 aylık hapis cezasını çekmek üzere tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. İhtiyaroğlu, Ceza İnfaz Kanunu'na göre 4 ay hapis yatacak.

Kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle aranan Eski Organize Emniyet Amiri Ahmet İhtiyaroğlu, dün sabah saatlerinde gözaltına alındı. İstanbul Adliyesi'ne getirilen İhtiyaroğlu, buradaki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İhtiyaroğlu, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Mustafa Birol Kalyoncu'ya Ekim 2000 yılında kötü muamele ettiği gerekçesiyle yargılanmış ve 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından aranan İhtiyaroğlu, dün yakalanarak bugün İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İhtiyaroğlu, infaz bürosundaki işlemlerinin ardından kesinleşmiş 10 aylık hapis cezasını çekmek üzere Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. İhtiyaroğlu, İnfaz Kanunu'na göre 4 ay hapis yatacak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 12:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat bayrak IP: 85.96.93.xxx Tarih : 17.08.2005 18:03:57
abartısız konuşuyorum.ben emniyet amirimle çalıştım gazetede haberi görünce şok oldum.ben bizatihi şahitim ki ahmet ihtiyaroğlu amirliği döneminde istanbulda suç oranı son derece düşmüştü ve suçlularla mücadeleden hiç bir zaman yılmayan ve hırslı çalışmasıyla bizlere de çalışma azmi yükleyen insandı.böyle dürüst,vatanını ve milletini seven,işi bırakıp evine dahi gitmeyen bu yüzden ailevi problemler yaşamayı dahi göze alan polis camiasının gurur kaynağı sayın Ahmet beye çok çok geçmiş olsun der; en kısa zamanda görevinin başına dönmesini temenni ederim.devletimizin bu milletperver insanlara sahip çıkmasını dilerim.