20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Gasp zanlısı yakalandı

Akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen bir şahıs Atatürk Havalimanı'ndan bindiği taksiyi gasp etmeye çalıştı. Amacına ulaşamayınca anahtarları alarak kaçmaya başlayan ancak taksici tarafından yakalanarak polise teslim edilen zanlı, yine kaçmaya çalışınca polise zor anlar yaşattı.

İddiaya göre, Atatürk Havalimanı'na saat 20.30 sıralarında yolcu bırakan 34 THD 86 plakalı taksinin sürücüsü Sedat Öztürk, buradan başka bir yolcu aldı. Taksiye binen şahıs, Öztürk'e önce Aksaray'a gitmek istediğini söyledi. Taksi havalimanı çıkışına geldiğinde yolcu koltuğundaki şahıs bu kez Öztürk'ten kendisini Ankara'ya götürmesini istedi.

Sedat Öztürk'ün bunu reddetmesi üzerine sinirlenen şahıs, silah çeker gibi yapıp elini beline attı. Taksiden inmeyeceğini, gerekirse gasp edeceğini söyleyen akli dengesi bozuk şahıs, Öztürk'ün direnmesi üzerine aracın anahtarlarını alıp taksiden indi ve kaçmaya başladı.

Taksici Öztürk, terminale doğru kaçan şahsı kovalayıp yakaladı ve polise teslim etti. Gaspçı olduğu iddiasıyla Öztürk tarafından polise teslim edilen şahıs, görevlilere uzun süre direndi ve kimliğini açıklamak istemedi. Yapılan üst aramasında da şahsın üzerinde, kimliğini belirtir bir belge bulunamadı.

Basın mensuplarına olayı anlatan Taksici Sedat Öztürk, "Şahıs taksi içinde ayakkabılarını çıkardı. Havalimanın çıkışına geldiğimizde Aksaray yerine Ankara'ya gitmek istediğini söyledi. Halinden şüphelenmiştim. Ben de Ankara'ya gidemeyeceğimi söyledim ve durdum. İnmek istemedi. Ben de onun oturduğu tarafa geçince elini beline attı. Niyeti taksiyi gasp etmekti. Daha sonra aracın anahtarlarını alıp kaçmaya başladı" dedi.

Sık sık kaçma girişiminde bulunarak polise zor anlar yaşatan zanlı, gasp etmeye çalıştığı taksiye bindirilerek Atatürk Havalimanı Polis Merkezi'ne götürüldü.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 23:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?