2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Hakimin evine hırsız girdi

hırsızAdalet Bakanlığı'na ait Başakşehir'de bulunan savcı ve hakimlerin kullandığı lojmanda oturan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Turgay Özcan ve kapı komşusu Zeytinburnu Adliyesi'nde görevli hakim Metin Kaynar'ın evine hırsız girdi. 

Alınan bilgiye göre, 15 Mayıs 2006 tarihinde Aile Mahkemesi'nde görevli hakim olan eşi Seval Özcan ve iki çocuğuyla evinden çıkan savcı Turgay Özcan, aynı gün saat 16:30 sıralarında okuldan dönen çocuklarının eve hırsız girdiğini haber vermesiyle olayı öğrendi. Güvenlik güçlerinin evde yaptığı incelemede, hırsızların 8 bin YTL değerindeki plazma televizyon, iki cep telefonu, üç çift terlik, üç çift ayakkabı, camera, playstation, bir miktar altın ve para toplam 12 bin YTL değerinde eşya çaldığı tespit edildi. 

Aynı gün, Başakşehir 5. Etap C-12 Blok'ta Savcı Özcan'ın evinden sonra karşı daireye de hırsız girdiği belirlendi. Hakim Metin Kaynar'ın evinden de dizüstü bilgisayar ve kamera dahil 7-8 bin YTL değerinde mal çalındığı tespit edildi. 

Kiptaş'ın yaptığı ve Adalet Bakanlığı'nın satın aldığı 120 daireden oluşan 3 blokta oturan hakim ve savcıların güvenliğinden ise saat 18:00'da gelen ve sabaha kadar da nöbet tutan bir tek polisin görevli olduğu öğrenildi. Ancak hırsızlık olayının ardından, sabahları da sitenin güvenliği için bir polis görevlendirildi.
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 14:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?