2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Haraç çetesi çökertildi

İstanbul'da yasadışı bölücü terör örgütü PKK'nın adını kullanarak haraç toplayan çete, yapılan operasyonlar sonucu çökertildi. 4 ayrı ilçede yapılan eş zamanlı operasyonlarda 4 kişi, 8 bin 800 YTL parayla birlikte gözaltına alındı. 

Bölücü terör örgütü PKK adını kullanan, bir haraç çetesinin iş adamlarına mektup yollayarak haraç aldığı ihbarını alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Hazırlıklarını tamamlayan ekipler, Fatih, Eminönü, Esenler ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar yaptı. Operasyonlarda H.İ.B., A.Ö., H.D. ve K.T. gözaltına alındı. Şahısların üst, ev, işyerinde yapılan aramalarda 3 adet tabanca, 7 adet değişik çap ve markalarda tabanca fişeği, 1 adet otomobil ve 8 bin 800 YTL para ele geçirildi. 

Şahısların yolladıkları mektuplarda işadamlarını tehdit ettikleri ve bu yolla haraç istedikleri belirlendi. Gözaltına alınan şahıslar, "suç işlemek için örgüt kurmak", "haraç istemek", "dolandırıcılık" suçlarından adli makamlara sevk edildi. 

Şahısların 4 kişiden aynı yolla haraç yaklaşık olarak 55 bin YTL haraç aldıkları öğrenilirken, yetkililer bu şekilde haraç veren daha çok işadamının olabileceği, korktukları için kendilerinin başvuramadıkları ihtimali üzerinde duruyor. 







İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 14:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?