30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Hizbu't-Tahrir'li baba oğul yakalandı

İstanbul'daki askeri birliklere yasadışı Hizbu't-Tahrir örgütüne ait bildiriyi faksladıkları öne sürülen baba ve oğlu yakalandı. Soruşturmayı sürdüren polis, baba ile oğlunun evinde yaptığı aramalarda Arapça yazılı 15 sayfalık bir dergi ve yön gösteren 2 adet kroki ele geçirdi.

Fatih Ereğli Mahallesi Büyük Saray Meydanı Caddesi'ndeki faks, fotokopi ve telefon açma işlemlerinin yapıldığı işyerinden İstanbul'daki askeri birliklere yasadışı Hizbu't-Tahrir örgütü bildirisi fakslandığını belirleyen polis operasyon düzenledi. Ekipler, işyeri sahibi M.E. ve oğlu R.E'yi gerçekleşen operasyonlar sonucunda gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda, askeri birliklere fakslanan "Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) mümin subaylara acil harekete geçme çağrısı" başlıklı 4 sayfalık bildiri ele geçirildi. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda da, Arapça yazılı 15 sayfalık bir dergi ve yön gösteren 2 adet kroki elde edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu devam eden baba ile oğlunun, işyerine gelen 35 yaşlarındaki bir kişinin bildiriyi bırakarak, 30 YTL karşılığında listesini verdiği çok sayıda faks numarasına gönderilmesini istediğini söyledi.

Polis yetkilileri, ele geçirilen bildiri ve dokümanların incelendiğini ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti. Baba ile oğlun ifadesi sonrasında kendilerine bildiriyi bırakan şahsın yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 15:39:26
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 15:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?