3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

İstanbul'da 1 ayda bin 517 asayiş olayı aydınlatıldı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından son 1 aylık dönemde gerçekleştirilen operasyonlarda, mala karşı işlenmiş 637, şahsa karşı işlenmiş 879 suç olmak üzere toplam bin 516 asayiş olayı aydınlatıldı. Operasyonlarda 947 şüpheli de yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Yapılan açıklamada, jandarma sorumluluk bölgesinde değişik tarihlerde 256 ayrı noktada önleme araması yaparak aranan 309 şahsın yakalandığı, olaylara karışan ve aranan toplam bin 256 kişinin adli makamlara sevk edildiği bildirildi. Operasyonlar kapsamında 117 hırsızlık olayı aydınlatılarak, hırsızlık yapan 128 şüpheli yakalandı. Şahıslardan elde edilen 71 çalıntı araç ise sahiplerine teslim edildi. Gasp, kapkaç, dolandırıcılığın da aralarında bulunduğu toplam 370 mala karşı işlenmiş suç aydınlatıldı. Operasyonlarda 2 cinayetin yanısıra, 45 yaralama olayı, 124 darp, 139 tehdidin de aralarında bulunduğu şahsa karşı işlenen toplam 849 suçun da aydınlatıldığı ifade edildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan şahıslarla birlikte 39 ruhsatsız tabanca, 20 kuru sıkı tabanca, 12 av tüfeği, 31 delici ve kesici alet, 276 fişek, 1 milyon 234 bin uyuşturucu hap, 24 adet sahte banknot ve çok sayıda oto teybi, bilgisayar parçası ve sahte belge ele geçirildi.

Açıklamada, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Taşdelen ve Bahçeşehir Çocuk Merkezleri tarafından 63 suçlu çocuğa gerekli psikolojik destek verilmesinin ardından adli makamlara sevk edildiği ifade edildi. 83'ü mağdur, 3'ü evden kaçmış, 14'ü kayıp-buluntu olmak üzere toplam 100 çocuğa da psikolojik destek verilmesinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi.

Fuhuşa yönelik operasyonlarını da sürdüren jandarma ekipleri, yabancı hayat kadınlarını Silivri Gümüşyaka'da bulunan bir otelde para karşılığında çalıştıran kişilere yönelik yaptığı operasyonda, otelde bulunan gizli bölmede 10 yabancı uyruklu hayat kadınını yakaladı. Hayat kadınlarının tamamı sınır dışı edilirken, kadınların 2'sinde Hepatit B, 1'inde ise Hepatit C virüsüne rastlandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, terör örgütü PKK tarafından kullanılan 10 kilogram A-4 patlayıcı madde ve bu patlayıcıları ateşlemekte kullanılan 2 adet elektrikli fünyenin Esenyurt eski Mezarlığı'nda saklandığı yerde bularak etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Son olarak, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin, Büyükçekmece'ye bağlı Kıraç Beldesi'nde marangozhane süsü verilmiş Captagon imalathanesinde 1 milyon 234 bin adet Captagon hapla beraber uyarıcı hapları imal eden 4 kişiyi suçüstü yakaladığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 18:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?