3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

İstanbul'un göbeğinde kaçak "Pitbull" çiftliği

Kamuoyunda "tehlikeli ve saldırgan köpek türü" olarak bilinen Pitbull'lar, İstanbul'da bir köpek çiftliğinde kaçak olarak eğitilip satılıyor. Çiftlik sahibi ve Pitbull eğiticileri, Pitbull'ların aslında zararsız ve tehlikesiz bir hayvan olduğunu iddia ediyor. Barınak sahiplerinin çocukları ise, kamuoyunda "katil" olarak adlandırılan köpeklerle oyun oynuyor.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da köpek barınağı adı altında faaliyet gösteren çiftlikte 20 kadar Pitbull köpeği yetiştiriliyor. Pitbull'lar, eğiticileri tarafından titizlikle eğitilerek, sahibinin istediği hale getiriliyor. Kafeslerde zincirli olarak tutulan Pitbull'lar eğitimleri sırasında saldırganlıklarını sağlamak için hırslandırılıyor. Eğiticileri tarafından ağızlarına tahta parçası verilen köpek, bu tahtayı dişleriyle parçalıyor.

Köpek barınağının sahiplerinden Onur Özcan, Pitbull'un Türkiye'de yasak olmasına anlam veremediğini belirterek, "Akmerkez de dahil olmak üzere birçok pet shop'ta Pitbull bulmak mümkün. Biz bu Pitbull'ları sokaklardan topladık. Onları temizledik. Eğittik ve onlara iyi bir şekilde bakıyoruz. Burada satışını da yapıyoruz. Pitbull'ların kamuoyunda bilindiği gibi çok tehlikeli bir köpek olmadığını da söyleyebilirim. Bu köpekler nasıl eğitilirse öyle davranır. Bodyguard olarak eğitilirse bodyguard, saldırgan eğitilirse saldırgan olurlar. Eğitilmiş bir Pitbull kimseye zarar vermez" diye konuştu.

Pitbull eğiticisi Seyfettin Yılmaz ise, yıllardır köpek eğiticiliği yaptığını ifade ederek, "Hiçbir Pitbull zararlı değildir. Tamamen eğitimle ilgilidir. Ben burada verdiğim eğitimlerle bütün Pitbull'lara yatmayı, kalkmayı, oturmayı ve benzeri komutları öğretiyorum. Bugüne kadar birçok köpek tarafından ısırıldım; ama aralarında Pitbull yoktu. Pitbull'lar sahiplerine sadık ve zeki hayvanlardır" dedi.


Pitbullar eğitildikten sonra bin ile bin 500 dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

 

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 16:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?