31
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

İtalyan ve Iraklı turistler kapkaç kurbanı

Mısır Çarşısı'nı gezen İtalyan Pasquale Gali ve eşi, 2 kişinin saldırısına uğradı. İtalyan Pasquale Gali ve eşi, Mısır Çarşısı'nı gezdikleri sırada kapkaça uğradı. Gali'nin çantasını kapan şahıslar olay yerinden uzaklaşırken, soyulan aile durumu vatandaşlara bildirdi.

Vatandaşlar İtalyan aileyi önce dükkanında misafir edip, daha sonra durumu polise bildirdi. Polise ifade veren Gali, kendisini 2 kişinin soyduğunu; ancak eşkal tarifi veremeyeceğini söyledi. Gali ve ailesi ifadelerinin alınması için Beyazıt Polis Merkezi'ne götürüldü.

Öte yandan, Laleli'de gezen Iraklı bir aile, kimliği belirsiz 3 kişi tarafından kapkaça uğradı. Kendilerini kavga eden süsü veren 2 kapkaççıya yardımcı olmak isteyen Iraklı turisti arkasından yakalayan başka bir kapkaççı, turistin cüzdanını alıp kaçtı.

Abdüsselam ve çevreden yetişen vatandaşlar, kapkaççıların peşinden koşmalarına rağmen yetişemediler. Şahıslar Şehzadebaşı'na doğru kaçarak izlerini kaybettirdi. Vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, vatandaşlardan ve mağdur Iraklı turistlerden eşkal alarak çevrede operasyon başlattı.

Kapkaççıların saldırısına maruz kalan Ahmet Abddüselem ise, "2 kişi kavga ediyordu. Yanlarına gittim. Bu arada arkadan yaklaşan bir kişi cüzdanımı kapıp kaçtı. Koştuk; ama yetişemedik" diye konuştu. Abdüsselam Ailesi de, daha sonra ifadeleri alınmak üzere ekip otosuyla Beyazıt Polis Merkezi'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 14:34:48
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 10:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?