3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

İTÜ'de linç girişimi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampusü’nde PKK lehine eylemler yapıldığı iddiasıyla öğrenciler eylem düzenledi. 

Kampüste eylem olaysız sona ererken dün yemekhaneye Türk bayrağı astığı gerekçesiyle tartaklandığı öne sürülen öğrencilere destek vermek için üniversite girişine gelen ülkücü grup, farklı görüşe sahip olduğu sanılan ve okula girmek isteyen 3 öğrenciyi dövdü. 

Ülkücü grup, daha sonra caddede kovaladığı bir başka öğrencinin, kaçmak için bindiği minibüsü durdurdu. Minibüsteki öğrenciyi kayış ve sopalarla döverek indiren ülkücüler, saldırıyı burada da da sürdürdü. Kimliği saptanamayan ve yere düşen öğrenci, dakikalarca tekmelendi. Kanlar içinde kalan genç, linç olmaktan polisin olay yerine gelmesiyle kurtuldu.
Maslak Kampusü’nde bir süredir, bölücü örgüt sempatizanı oldukları ileri sürülen öğrencilerle, diğer bi grup arasında arasında gerginlik yaşanıyordu. 

PKK karşıtı eylemi düzenleyen öğrenciler sitemize gönderdikleri e-postalarda dışarıda yaşanan linç olayının kendi eylemlerinin dışında geliştiğini ve şiddet içermeyen bir miting düzenlediklerini belirtti.

OKUL İÇİNDE EYLEM

İTÜ’de Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi’nin (YÖGEH) kurduğu çadırda terör örgütü PKK lehine yayınlar yaptığı iddiasıyla protesto gösterisi düzenleyen grup, yemekhane yakınında toplandı.
Ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar eşliğinde rektörlük önüne kadar yürüyen grup, burada İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra yemekhane yakınına geri döndü. Bu grup ile dün 4 arkadaşlarını yaralamakla suçladıkları diğer grup arasında sözlü tartışma çıkması üzerine araya güvenlik kuvvetleri girdi. 

Zaman zaman güvenlik kuvvetleriyle de tartışan grup, protesto ettikleri çadırlı grubun polis araçları ve yaya olarak duraklara götürülerek uzaklaştırılması üzerine dağıldı.
Bu sırada, minibüse binen bir öğrenci ile okuldan çıkan başka 2 öğrenci, dağılan grup üyelerince darp edildi.

DÜN NELER YAŞANMIŞTI?

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Maslak Yerleşkesi’nde 4 öğrenci, dün bir grup tarafından darp edilmişti.
Alınan bilgiye göre, İTÜ’de her yıl düzenlenen Bahar Şenliği çerçevesinde, Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi’nin (YÖGEH) kurduğu çadırda, terör örgütü PKK/Kongra-Gel lehine yayınlar yapılmasını protesto etmek isteyen bir grup öğrenci, rektörlüğe yürüme kararı almıştı.
Yarın yapılması planlanan protesto gösterisine katılımı artırmak için bugün öğleden sonra üniversitenin Maslak’taki yerleşkesinin yemekhanesi yakınında bildiri dağıtmaya başlayacak olan Fatih Köstem, Ekin Uçal, Berk Kıncıoğlu ve Çağrı Göksel, bir grubun saldırısına uğramıştı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 18:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?