2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İzne gelen asker yakılarak öldürüldü

Ankara'daki askeri birliğinden annesi hasta olduğu gerekçesiyle izin alarak İstanbul'a gelen İsa Erdem (20), silahla başından vurulduktan sonra yakılarak öldürülmüş halde bulundu.
 
Mamak'ta askerlik yapan Erdem, geçtiğimiz pazartesi günü annesinin ağır bir hastalık geçirdiği gerekçesiyle bir hafta izin alarak İstanbul Tepecik'teki evine geldi. Annesini ziyaret eden Erdem, ertesi gün kendisini arayan arkadaşlarıyla buluşmak üzere evden ayrıldı.
Kendisinden 3 gün haber alınamayan Erdem, perşembe günü eve döndü. Aynı gün akşam tekrar evden ayrılan Erdem, bir daha dönmedi. Jandarma, Erdem'in cesedini Kumburgaz'daki bir evde yakılmış halde buldu. Yapılan incelemede Erdem'in yakılmadan önce başından tabancayla vurulduğu belirlendi.
 
Ölüm haberiyle yıkılan anne Emine Erdem, oğlunun karanlık işlerle uğraşan arkadaşlarının kurbanı olduğunu belirterek, "Arkadaşları hasta olduğumu söyleyerek oğlumu İstanbul'a çağırdı. 'Oğlum ben iyiyim, sakın gelme' dedim, ancak dinlemedi. Eve geldiği gün hasret giderdik. Ertesi gün R.Ç. ve kardeşi A.Ç. adlı arkadaşları aradı. Balık yemeye gideceklerini söyleyen oğlum evden ayrıldıktan sonra 3 gün dönmedi. Onlarla arkadaşlık yapmasını hiç istemezdim. Ama beni dinlemedi. Oğlumu onlar öldürdü" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, zanlıları yakalamak çalışmalarını sürdürüyor. Erdem'in öldürüldükten sonra yakıldığı evde ise yanmış otomobil teypleri bulunduğu belirtildi.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 12:46:41
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 12:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?