3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kadıköy'de 156 gecekondu yıkılıyor

Kadıköy'de kaçak olarak yapılan 156 gecekondu ve barakanın yıkımına başlandı. Yıkım sırasında çıkan arbedeye ilişkin 1'i kadın 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğindeki Kadıköy Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, Küçükbakkalköy Tevfik Fikret Caddesi Merdivenköy Yolu'ndaki İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi Eğitim Kültür Spor ve Sosyal Tesisleri çevresinde kaçak olarak yapılan 156 gecekondu ve barakanın yıkımını gerçekleştirmek için olay yerine geldi. Zabıtalar dışında iş makineleri, itfaiye ve sağlık görevlileri ile panzerler eşliğindeki çok sayıda çevik kuvvet ekibi de bölgeye gönderildi.

Önce yıkılacak yapılardaki eşyayı tahliye eden zabıtalar, daha sonra kaçak olarak yapılan 156 gecekondu ve barakalar ile tapulu olan bazı binaların sonradan yapılan eklentilerini iş makineleri ile yıkmaya başladı.

Ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı semtteki bazı gecekondu sahipleri, yıkıma tepki göstererek polis ve zabıtaya direniş gösterdi. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine duruma müdahale eden polis, 4 kişiyi gözaltına alarak bir çevik kuvvet otobüsüne bindirdi.

Bu sırada gözaltına alınan oğlunu görmek istediğini söyleyerek sinir krizi geçiren bir kadın, polislerce sakinleştirilemeyince aynı otobüse bindirilerek emniyete götürüldü.

Yaşanan arbedede baygınlık geçiren başka bir kadın da polislerce yol kenarına alındıktan sonra sağlık görevlilerince ambulansa bindirilerek tıbbi müdahalede bulunuldu.

Arbedenin yatışması üzerine yıkım çalışmalarını sürdüren zabıta ekipleri, 3 gecekondunun yıkımını tamamladı.



aa
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 11:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?