3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kapkaççının yakasına yapıştı

Beyoğlu'nda çantasını bir kapkaççıya kaptıran bayan doktor, saldırganı Hacıhüsrev'e kadar kovalayıp yakaladı. Parasından vazgeçen; ancak çantasındaki evrakları vermesi için saldırganın yakasına yapışan bayan doktor, dayak yemesine rağmen çantayı geri almayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, Dr. Oya Yörügen (30), 34 UP 5473 Peugeot marka otomobiliyle Dolapdere Piyalepaşa Bulvarı'nda seyir halindeyken trafik ışığında durdu. Bu arada otomobilin yanına yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, elindeki bijon anahtarıyla cama vurdu. Yörügen'in şaşkın bakışları arasında otomobilin arka koltuğunda duran çantayı alan şahıs kaçmaya başladı. İlk şoku atlatan Yörügen saldırganı otomobiliyle kovaladı. Kapkaççıyı Hacıhüsrev Mahallesi'nin ara sokaklarında yakalamayı başaran Yörügen, yakasına yapıştığı kapkaççıya, "Paramı alabilirsin; ama çantamdaki evrakları geri ver" diye bağırdı. Neye uğradığını şaşıran kapkaççı, Yörügen'i tokatlayıp yere düşüşerek elinden kurtulmayı başararak ara sokaklarda kayboldu.

Dr.Yörügen, olay yerindeki bir bakkaliye dükkanına girerek yardım istedi. Şahsı tanıdığını söyleyen bakkal, bir süre sonra elinde Yörügen'in çantasıyla geri döndü. Yapılan incelemede, Yörügen'in çantasındaki evraklara dokunulmadığı; ancak yaklaşık bin YTL para ve cep telefonunun çalındığı belirlendi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Oya Yörügen'den ilk ifadesini aldıktan sonra şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

Basın mensuplarına olayı anlatan Dr.Oya Yörügen, "Hırsız otomobilimin camını kırıp çantayı aldıktan sonra kaçmaya başladı. Çantamda önemli evraklar vardı. Kovalayıp yakaladım ve evraklarımı istedim. Ancak bana vurdu ve elimden kaçtı. Olayı gören ve saldırganı tanıyan bir bakkal çantamı kapkaççıdan geri aldı; ancak param ve telefonum yerinde yoktu" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 12:44:59
Güncelleme :18 Şubat 2006 Cumartesi 17:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?