2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Koreli baba, kaybolan oğlunu arıyor

Güney Koreli Lim Young Kil, tatil için Türkiye'ye gelen ve 15 gündür haber alamadığı oğlunu bastırdığı kayıp ilanı ile arıyor. İstanbul'da yaşayan Güney Korelilerin yardımıyla Lim Ji Won'u bulmak için Taksim, Çağlayan ve Sultanahmet'te hazırladığı afişleri dağıtan Lim Young Kil, oğlunu bulana para ödülü vereceğini söyledi.

Güney Koreli Lim Young Kil, Kapadokya turuna katılmak üzere Türkiye'ye gelen ve 15 gündür haber alamadığı oğlunu aramak için, arkadaşı Kim Hee İl ile birlikte İstanbul'a geldi. Güney Kore Konsolosluğu ve İstanbul'da yaşayan Güney Korelilerle temasa geçen Lim Young Kil, oğlu Lim Ji Won'u bulmak için üzerinde fotoğrafının bulunduğu kayıp ilanı bastırdı. Yaklaşık 200 Güney Koreli ile birlikte Taksim, Çağlayan ve Sultanahmet'te kayıp ilanı dağıtan Lim Young Kil, oğlu ile en son 15 gün önce telefonla görüştüğünü belirterek, "Oğlum Kapadokya gezisine gelmişti. Geziden sonra beni aradı ve Mart ayının 8'inde Kore'ye geleceğini söyledi. Ancak kendisinden bir daha haber alamadım. Oğlumuzu bulmak için fotoğraflı kayıp ilanı hazırlattık. Onu çok özledim. Onu bulmak istiyoruz. Türk vatandaşlarından bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi. Lim Young Kil, oğlunu bulana para ödülü vereceğini söyledi.

 
Güney Koreli Lim Young Kil'e en büyük desteği veren ise Türk ve Güney Kore bayrakları ile Taksim'de kayıp ilanı dağıtan arkadaşı Kim Hee İl. Elindeki bayraklar ile Yil Ji Won için gözyaşı döken Kim Hee İl, "Kardeş Türkiye'nin bize yardımcı olacağını umuyorum. İnşallah onu bulacağız" diye konuştu.
Kapadokya turu için Türkiye'ye gelen Güney Koreli turist Lim Ji Won'dan 3 Mart tarihinden itibaren haber alınamıyor. En son İstanbul Sultanahmet'te 1 gün kalan ve 8 Mart tarihinde ülkesine dönmesi gereken Lim Ji Won, yaklaşık 15 gündür kayıp. 1.70 metre boyunda ve 65 kilo ağırlığındaki Lim Ji Won, 29 yaşında. Baba Lim Young Kil, oğlunun nerede olduğunu bilenlerin Güney Kore Konsolosluğu ile irtibata geçmelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 14:37:00
Güncelleme :19 Mart 2006 Pazar 15:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?