2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kürşat Yılmaz ve adamlarının duruşması

"Toprak Operasyonu" kapsamında tutuklanan Kürşat Yılmaz ve adamlarının yargılandığı davada 6 sanığın tahliyesine karar verildi. Müşteki konumundaki borsacı Mecnur Çolak, ifadesi sırasında okuma-yazma bilmediğini söyledi.
 
Örgüt kurmakla suçlanan Kürşat Yılmaz ve adamlarının yargılanmasına bugün devam edildi. Beşiktaş 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kürşat Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 14 sanığın yanı sıra, Tuğba Özay ve Korkmaz Yiğit'in de aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar katıldı. Müşteki konumundaki Mecnur Çolak da erken saatlerde adliye binasına geldi.
 
Duruşmada söz alan tutuksuz sanık Korkmaz Yiğit, "Ben sanıklardan sadece 'Banker Kastelli' olarak bilinen Abidin Cevher Özden'i tanırım. Burada olmamın sebebi iş ortağım ve nikah şahidim Kemal Gülman'dır. Kemal Gülman'la işlerimiz bozulunca aramız açıldı. 10 yıldır bana boçlu. Borcunu ödememek için savcılık savcılık dolaşıp 'Korkmaz Yiğit beni tehtid ediyor' diye şikayetlerde bulunuyor. Bana borçlu olduğu resmi evraklarda ve hakem karalarıyla bellidir. Ben, Abidin Cevher Özden'e borçluydum. Borcumu ödemekte zorlandığım için Kemal Gülman'dan olan alacağımı Abidin Cevher Özden'e devrettim. Daha sonra Kemal Gülman hakkında biz de suç duyurusunda bulunduk. Bunların hepsinin savcılıktaki ifademde belirtmiştim. Niye sanık olduğumu anlamış değilim" diyerek mahkeme heyetine 46 sayfalık yazılı savunmasını sundu.
 
Sanıklardan Şenol Uğurlu ise, Ali Maytalman'ın kendisini aradığını ve Adana'da Aydın isimli birini tanıyıp tanımadığını sorduğunu belirterek, "Biz Ali Maytalman'la aynı kuruluştaydık. Aydın isimli şahıs da Adana'da bizimle aynı kuruluş içindeymiş. Ali Maytalman bana İbrahim Tatlıses'in kendisini aradığını ve 'Asena'na Adana'da sizinle aynı görüşteki kişilerin yerinde sahneye çıkacak. Ben bugüne kadar Asena'yı 40 yerde engelledim. Sizin görüşünüze sahip kişilerin yanında sahneye çıkması görüşünüze ve erkekliğinize sığar mı' dediğini söyledi. Benden konuyla ilgili ricacı olmamı istedi. Ancak ben ricacı olmadım" diye konuştu.
 
Müşteki konumundaki eski futbolcu ve borsacı Mecnur Çolak ise, "Ben Erdal Çetin isimli şahısla borsa işindeydim. Ercan Çetin, Kürşat Yılmaz'dan 150-200 bin dolar para almıştı. Biz bu parayı borsada değerlendiriyorduk. Kimseden şikayetim yok" ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanının, emniyetteki ifadelerinin doğru olup olmadığını sorması üzerine Mecnur Çolak, "Benim okumam yazmam yok" dedi. Daha sonra mahkeme başkanının, "Sen borsacısın nasıl senin okuman yazman yok?" demesi üzerine Çolak, "Ben Bulgar göçmeniyim. 22 yaşında İstanbul'a geldim. Sadece rakamları biliyorum" diye konuştu.

Sanıkların dinlenilmesinin ardından kararın açıklayan mahkeme heyeti, Bekir Fuat Duyanoğlu, Hicabi Günal, Abdurrahman Naci Sevinç, Mehmet Akyıldız, Önder Cengiz Kurt ve Afet Savcı'nın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 17:36:12
Güncelleme :12 Eylül 2006 Salı 17:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mirac arıkan IP: 88.232.245.xxx Tarih : 26.05.2008 00:19:05

kürşat yılmaz haksız yere yargılanmaktadır.hepimiz birer ügd üyesiyiz gerçek er yada geç çıkacak.haylaz