2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Otobüsüe molotof kokteyli atan 15 kişi yakalandı

Ümraniye'de, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmediğini iddia ederek izinsiz gösteri yapan ve İETT'ye ait bir otobüse molotof kokteyli atan gruptan 15 kişi yakalandı. Şahıslardan 4'ü mahkemece tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

22 Ocak 2006 tarihinde meydana gelen olayla ilgili soruşturma başlatan polis, İETT'ye ait 34 LU 28 plakalı belediye otobüsüne molotof kokteyli atan şahısların peşine düştü. Yapılan çalışmalar sonucunda, olaylara karıştığı belirlenen ve şebeke lideri Hüseyin B.'nin de aralarında bulunduğu 15 kişi yakalandı. Şahısların evleri ve sık sık bir araya geldikleri eski DEHAP belde binasında yapılan aramalarda, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 22 adet değişik ebatlarda mermi, 4 adet boş şarjör, 1 adet megafon, çok miktarda pankart, Demokratik Toplum Hareketi el ilanları, terör örgütü PKK'ya ait kitaplar, dergiler, dokümanlar ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'a ait resim ele geçirildi.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 15 kişiden Hüseyin B, Musa K, Yaşar T. ve Bayram Ö.'nün tutuklanarak cezaevine gönderildiği, diğer şahısların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2006 Çarşamba 18:41:31
Güncelleme :15 Şubat 2006 Çarşamba 19:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?