2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Polis ekibine saldırı

Şişli'de polis ekibine silahlı saldırı düzenleyen bir kişi, yaşanan çatışmanın ardından yaralı olarak ele geçirildi. Saklandığı evdeki bir bayanı da rehin alan şahsın, bir süre önce polise kılıçla saldıran kişi olduğu ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık bir hafta önce Dolapdere'de gözaltına alınmak istenen arkadaşını kurtarmak için polise kılıçla saldıran ve daha sonra kaçan Kenan Özçiçek'in (37) yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Ekipler, Özçiçek'in Kurtuluş Tuzcu Murat Sokak'ta olduğunu belirledi. Polisin "dur" ihtarına uymayan Özçiçek, silahını çıkartarak polise doğru ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine ateş etmeyi sürdüren Özçiçek, Dolapdere istikametine doğru kaçmaya başladı. Bölgede uzun süren bir kovalamaca ve çatışma yaşandı. Yaşanan kovalamaca sırasında polisin uyarılarını dikkate almayarak kaçmayı sürdüren Özçiçek, çatışma sırasında sol omuz ve sağ ayağından yaralandı.

Yaralı halde kaçmayı sürdüren Özçiçek, Hüseyin Garipler ile Perihan Taşçı'nın oturduğu, Dolapdere Caddesi Küçük Şişhane Sokak'taki eve girdi. Garipler'i dışarı çıkartan Özçiçek, sırtına bıçak dayadığı Taşçı'yı rehin aldı. Evin etrafını çeviren polisin içeri girmesine izin vermeyen Özçiçek, Taşçı'yi öldürmekle tehdit etti. Olay yerine gelen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştıram Büro Amirliği ekipleri, ikna ederek yanına yaklaştıkları Özçiçek'i etkisiz hale getirdiler. Bu sırada korkudan bayılan Perihan Taşçı, polisin kucağında dışarı çıkartılarak ekip otomobiliyle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı halde yakalanan Kenan Özçiçek de, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Yetkililer, zanlı Kenan Özçiçek'in yaklaşık 10 gün önce, Dolapdere'de kendisini gözaltına almak isteyen polislere bıçakla saldırarak kaçtığını, hırsızlık ve gasp suçundan çok sayıda sabıka kaydının bulunduğunu belirttiler.

Şahsın ayrıca, dün kendisini yakalamak isteyen polis ekiplerine Beyoğlu'nda ateş açtığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 11:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?