3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Polis geceli gündüzlü çalışıyor

İstanbul’da 15 bin polis açığımız var.

Yener Süsoy’a Emniyet Genel Müdürlüğü’nün son zamanlarda yaptığı çalışmaların bir panoramasını çizen Abdülkadir Aksu, Emniyet teşkilatının kısa süre içinde Avrupa Birliği standartlarına ulaşacağı müjdesini de verdi. Aksu, AB’de 250 kişiye 1 polisin düştüğünü, bizim de bu rakama ulaşmamız gerektiğini belirtti.

İstanbul’un asayişi Ankara’dan nasıl görünüyor Sayın Aksu. Sizin oraları bilmem ama, biz burada kapkaççılardan, hırsızlardan, eli silahlı magandalardan el aman diyoruz.

- Bence İstanbul’un asayişinde anormal bir durum yok. Arkadaşlarımız bütün gayretleriyle geceli gündüzlü çalışıp, yetkilerini sonuna kadar kullanıyorlar. Suçlular yakalanıyor ama, İstanbullunun bundan haberi olmuyor galiba. İstanbul’u dünya metropolleriyle karşılaştırdığımız zaman görüyoruz ki, suç oranı hayli düşük. İstanbul’da 15 bin polis eksiğimiz var, bugünkü mevcudumuz 29 bin kişi. 2001 yılındaki polis sayısıyla şu andaki polis sayısı arasında bile 2 bin açığımız var. Her müracaat edene 5 dakika içinde buyur ruhsatını demiyoruz. Kaçak silah yalnız Türkiye’nin değil, bütün dünyanın sorunu. Saddam’ın Irak’taki silah depoları bugün terör örgütlerinin elinde. Kapkaççıların arkasında organize suç örgütleri var. Yurdun her bölgesinden insan var, sadece belli bir bölgenin egemenliğinde değil.

Hürriyet/ Yener Süsoy
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 14:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?