2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Polise silahlı saldırı

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Gaziosmanpaşa`da ve sonrasında çıkan çatışmada, biri ağır 3 polis memurunun yaralandığını belirterek, kaçmaya çalışan 2 kişinin ise Eyüp`te yaralı ele geçirildiğini bildirdi.

Alınan bilgiye göre, Gaziosmanpaşa Eski Edirne Asfaltı üzerinde görev yapan Yunus ekipleri, "Audi" marka bir otomobile "dur" ihtarında bulundu. Polisin uyarısına rağmen durmayan araçtan, güvenlik güçlerine ateş açıldı. Saldırganların, 'hayalet silah' olarak bilinen 'Glock' marka tabancayla açtığı ateş sonucu polis memurları Metehan Şahbaz ve Coşkun Kaya (25) yaralandı.

Ayağından yaralanan polis memuru Coşkun Kaya, meslektaşları tarafından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Şahbaz ise Gaziosmanpaşa Şafak Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Başından yaralanan polis memuru Metehan Şahbaz'ın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Muş doğumlu Muhammet Akaydı (22) ve Almanya doğumlu İlhan Seyrekbasan (26), polise yönelik gerçekleştirdikleri saldırının ardından bir taksiye binerek Bayrampaşa istikametine doğru kaçmaya başladı. Harekete geçen polis ekipleri, saldırganların peşine düştü. Yaşanan kovalamacanın ardından 2 saldırgan, Bayrampaşa Metro Durağı yakınında kıstırıldı.

Saldırganların, 'teslim ol' çağırısına silahla karşılık vermesi üzerine bölgede çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada 1 polis memuru yaralanırken, Akaydı ve Seyrekbasan ağır yaralı olarak ele geçirildi. Saldırganlar, polis memurları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından Bayrampaşa'ya gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, polis müdürlerinden konuyla ilgili bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Celalettin Cerrah, "Gaziosmanpaşa'da uygulama yapan ekiplerimiz, bir otomobili durdurmak istemiş. Ancak şahıslar, memurlarımıza direkt ateş açmışlar. Olayda, 1'i başından, 1'i ayağından olmak üzere 2 polis memurumuz yaralandı" dedi. Cerrah, başından yaralanan polis memurunun sağlık durumunun ağır olduğunu ifade ederek, "Şahıslar daha sonra bir taksiye binip kaçmışlar. Arkadaşlarımız Bayrampaşa'da yolu kesmişti. Şahısları burada kıstırmışlar. Çatışma yaşanmış. 2 şahsı yaralı olarak ele geçirdik. Yaşatmak için hastaneye gönderdik. 1 polis memurumuz da burada yaralandı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir çatışmayla ilgili bazı haberler yayınlanmıştı. Biz o olayı saklamadık. Suçluları yargıya çıkardık. Şimdi benim polisim ağır yaralı, belki de ölecek. Eğer İstanbul'da huzur isteniyorsa, benim polisim kanunları uygular. Olayın boyutu araştırılıyor" ifadelerini kullandı.


.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 14:07:15
Güncelleme :15 Mayıs 2006 Pazartesi 16:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?