20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Saral grubuna operasyon

Cezaevindeki organize suç elebaşı Sedat Şahin grubu ile Saral grubu arasındaki hesaplaşmayla ilgili soruşturmayı sürdüren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Saral grubuyla ilgisi oldukları belirlenen 7 kişiyi gözaltına aldı.

Çete hesaplaşmasının sona erdirilmesi için Saral çetesiyle ilgisi olan kişileri belirlemek üzere soruşturmayı derinleştiren polis, yapılan teknik takip sonucunda grubun bir kolunun Özkan Semiz tarafından yönetildiğini tespit etti. Bunun üzerine Semiz'in Üsküdar'daki evine sabaha karşı özel tim ekiplerinin de katılımıyla "Şafak Operasyonu" düzenlendi.

Baskın operasyonu sırasında Semiz ile yardımcısı Murat Doğan yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan 2 kişinin gösterdiği adreslere düzenlenen baskınlarda da 5 kişi daha yakalandı. Zanlılar emniyete getirilerek sorguya alınırken, bu kişilerin dolaylı olarak Saral çetesi tarafından yönetildiği belirlendi.

Bir dönem Hüseyin Saral'ın sağ kolu olduğu ve yanında uzun süre görev yaptığı iddia edilen Özkan Semiz'in Saral çetesinin alt kolu olan bu kişileri yönettiği ileri sürüldü. Bu sabah yakalanan şahısların kanlı olaylara neden olan çete hesaplaşmasındaki konumlarının araştırıldığı açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, İtalya'da, 31 Ocak'ta Sedat Şahin'in adamları tarafından öldürüldüğü iddia edilen Hüseyin Saral'ın yakınlarının, intikam amacıyla 9 aydır düzenledikleri saldırılarda 5 kişi öldürüldü, 4 kişi yaralandı. Saral'ın yaptığı 6 kişilik ölüm listesini polis ele geçirmişti.

İstanbul sokaklarında çatışmalar tefecilik yapan Kamber Ocaklı'nın, kendisine borcu olduğu gerekçesiyle Sedat Şahin tarafından sıkıştırılmasıyla başladı. Araya giren işadamı Hasan Erdem, Şahin'den süre istedi. Parayı ödemeyen Kamber Ocaklı, Şahin'in baskısından kurtulmak için Hüseyin Saral'dan yardım istedi. Saral'ın adamları Ocaklı'yı korumaya aldı. 4 Ekim 2004 tarihinde Şahin'in sağ kolu Zekeriya Kocaman ve 4 adamıyla Saral'ın adamları arasında çatışma çıktı. Kocaman felç oldu. Şahin, Saral'dan intikam alacağına söz verdi.
Yurt dışına kaçan Hüseyin Saral, 29 Ekim 2004 tarihinde İtalya'da esrarla yakalandı, 26 Ocak 2005'te serbest bırakıldı. Haberi alan Şahin, adamı Dursun Ali ile birlikte İtalya'ya gitti. 29 Ocak'ta İtalyan makamları Hüseyin Saral hakkındaki sınır dışı kararını kaldırınca, Sedat Şahin adamlarını İtalya'ya çağırdı.

31 Ocak 2005 tarihinde Hüseyin Saral, Roma'daki Le Spighe Alışveriş Merkezi'nin otoparkında çapraz ateşe tutularak öldürüldü. Cenaze, Atatürk Havalimanı'na geldiğinde Saral ailesi tabutun başında intikam yemini etti. Ardından da İstanbul sokakları, toplam 5 kişinin ölümüne yol açan mafya hesaplaşmasına sahne oldu.

Umut davası sanıklarından Muzaffer Dağdeviren, avukat Atalay Cebesoy öldürülmüş ve son olarak Bayrampaşa'da, Saral çetesinin mensubu olduğu iddia edilen 2 kişi, Sedat Şahin'in
adamları olduğu öne sürülen Yükseliş İletişim'in sahibi Harun Eryılmaz ile Savaş Ersin'i kurşun yağmuruna tutarak öldürmüştü.

Aynı gün Ortaköy'de Şahin'in adamlarının işlettiği Çebi Tıp Merkezi'ne 2 otomobille gelen Saral'ın adamları içeri el bombası attı. Bombanın patlamaması üzerine 10 kişilik grup Kalaşnikof marka tüfekle ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 15:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?