3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

'Seri Katil' davası

İstanbul'da işlenen 4 ayrı cinayet nedeniyle polis tarafından tutuklanan O.B.Ç (Osman Bora Çuhacı) hakkında, işlediği öne sürülen cinayetlerin 1'inden ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanık, "travesti olduğu öne sürülen M.T'yi (Murat Taç), öldürdüğü ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ettiği" iddiasıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli O.B.Ç. ile sevgilisi Şule Ö'nün (Özbakan) Fenerbahçe-Galatasaray maçı için iddiaya girdikleri ve iddiayı kaybedenin, kazananın her isteğini yerine getireceği anlatıldı. İddiayı kazanan sanığın, sevgilisinden travesti M.T. ile birlikte olmasına rıza göstermesini ve parasını da kendisinin ödemesini istediği ileri sürüldü. İddiayı kaybettiği için Şule Ö'nün sevgilisinin bu isteğini yerine getirmek için travesti olduğu ileri sürülen M.T. ile 80 YTL'ye anlaştığı belirtildi. Anlaşmanın ardından M.T'nin Ulus'taki evine gittikleri anlatılan iddianamede, M.T'nin sanık ile birlikte olmak için odaya girdikleri ve Şule Ö'nün de salonda beklediği öne sürüldü. Birkaç dakika sonra sinirli şekilde odadan çıkan sanığın, sevgilisi Şule Ö'ye M.T. ile bayan olmadığı için ilişkiye giremediğini söylediği ve iki sevgilinin evden ayrıldıkları anlatıldı. Daha sonra sanığın, sevgilisine, M.T'yi arayarak buluşma ayarlamasını istediği, buluşma için Ortaköy'de karar kılındığı ifade edilen iddianamede, Şule Ö'nün, aldığı alkolün etkisiyle sevgilisinin Audi marka otomobilinde sızdığı belirtildi. İddianamede buluşma yerinde sanığın bir süre tartıştıkları M.T'yi ruhsatsız silahıyla kafasına 1 el ateş ederek öldürdüğü belirtildi.

Olaydan sonra kaçan sanığın, olay günü şakalaştığı sevgilisinin silahla yaralanması üzerine silahın kriminal araştırması sonucu yakalandığı ve ifadesinde maktulü kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle öldürdüğü şeklinde polise ifade verdiği anlatıldı.

Cumhuriyet Savcısı, sanık O.B.Ç'nin olayda kullandığı Browning marka ruhsatsız silahın, 5 Ekim 2005 tarihinde Kartal'da Begüm Tenekekesen'in öldürülmesi, 18 Ekim 2005 günü Nihal Tezkurtaran'ın öldürülmesi, 28 Kasım 2005 tarihinde Bakırköy'de Kostantin Yuvanidis'in silahla tehdit edilmesi, 19 Kasım 2005 tarihinde Bakırköy'de Ahat Rüstemoğlu'nun silahla tehdit edilmesi olaylarına da karıştığının belirlendiğini açıkladı. İddianamede, sanığın "Kasten adam öldürmek" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından cezalandırılması istendi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava kapsamında sanık O.B.Ç'nin ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 14:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?