3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Şile'de gergin gece

Şile'de iki grup arasında önceki gün çıkan kavgaya karışanlar dün gece bir barda yine kavga etti. Bir kişinin bıçakla hafif yaralandığı olaya karıştıkları belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 20 kişilik bir grup gözaltındaki yakınlarının serbest bırakılması için polis merkezine geldi. 

Bu gruptan bazı kişiler yakınlarının bulunduğu polis merkezine girmek isteyince polis havaya ateş açtı. Olayların büyümesi üzerine polis merkezine takviye jandarma ekipleri geldi. Bu sırada toplanan ve ülkücü oldukları öne sürülen 50 kişilik bir başka grup da polis merkezinin önüne geldi. Gece boyu süren hareketlilik sabah saatlerinde son buldu.

Dün gece saat 23.00 sıralarında Şile ilçe merkezinde bir barda eğlenen 3 kişi, daha önce pastanede sıra bekleme yüzünden kavga ettikleri Doğu illerinden Şile’ye gelip yerleştikileri belirtilen grupla karşılaştı. 

İki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İddiaya göre bardan çıkarılan Şileli gençler, Üsküdar Caddesi'nde Doğu kökenli grup tarafından dövüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen 4 kişiyi gözaltına aldı, daha sonra bunlardan hafif yaralı 1 kişi serbest bırakıldı.

Yaralı kişinin durumu akrabalarını bildirmesi üzerine, yaklaşık 20 kişilik grup Şile Polis Merkezi önünde toplandı. Polis merkezine girmeye çalışan grubu, polis ekipleri havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Olayların büyümesi nedeniyle jandarma ekiplerinden yardım istendi.

ÜLKÜCÜ GRUP DA POLİS MERKEZİ ÖNÜNE GELDİ


Bu sırada ülkücü oldukları iddia edilen yaklaşık 50 kişilik grup da polis merkezi önüne geldi. Grubu sakinleştirmek için Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da olay yerine geldi. Tabakoğlu, grup üyelerine sakin olmaları ve evlerine dönmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Belediye Başkanı Tabakoğlu'nun yanına gelenler arasında yer alan bir kişi, “Siz bu kişileri belediyeye almayın. Biz de kendi dükkanlarımıza almayalım'' dedi.

Gece boyu süren gerginlik sabah saatlerinde son buldu. Bu arada gece yaşanan olaylarda gözaltına alınanlar sorgularından sonra adliyeye sevk edilecek.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 15:21:33
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 13:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?