3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Tarihi halıları çalan zanlılar yakalandı

Eminönü'nde, camideki tarihi halıları çalan zanlılar, kovalamaca sonucu halılarla birlikte yakalandı. Halıları çalmadıklarını iddia eden hırsızlık zanlılıları, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polisin olay yerindeki delilleri toplayabilmesi için cami içine alınmayan cemaat ise, sabah namazını caminin girişinde kılmak zorunda kaldı.
 
Olay, saat 04.00 sıralarında Küçükpazar Yoğurtçu Nuri Sokak üzerindeki Hoca Hayrettin Üç Mihraplı Camii'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tarihi camiye gelen 4 şahıs, tornavida ile kapının kilidini kırarak içeri girdi. Caminin içinde bulunan çok sayıda halının arasından tarihi değere sahip olanları çuvallara dolduran şahıslar, 34 EGG 32 plakalı otomobille olay yerinden ayrıldı. Bu sırada bölgede devriye görevi yapan polis ekipleri, aracın durumundan şüphelenerek peşine takıldı. Polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan şahıslar, Küçükpazar Semti'nin içinde aracı terketti. Yaya olarak kaçmaya çalışan şahıslardan 2'si kovalamaca sonucu kıskıvrak yakalandı. Polisin aracın bagajında yaptığı aramada iki çuvalın içine doldurulmuş tarihi halılar çıktı. Halıların Hoca Hayrettin Üç Mihraplı Camii'nden çalındığını tespit eden polis ekipleri, camiye gelerek İmam İsmail Sakaoğlu'ndan konuyla ilgili bilgi aldı. Zanlıların kırdığı kapı ve cami içinde inceleme yapan polisler, daha sonra ifadelerini almak üzere iki zanlıyı Beyazıt Polis Merkezi'ne götürdü.
 
Halıları çalmadıklarını ve tanımadıkları birine yardım etmek için aldıklarını öne süren zanlılar, soru soran basın mensuplarına da hakaret etti.
 
Öte yandan, olay yeri inceleme ekibinin çalışma yapması için cami içine alınmayan cemaat sabah namazını caminin girişinde kılmak zorunda kaldı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 11:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?