30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Tren istasyonunda kapkaççı dehşeti

Kumkapı Tren İstasyonu'nda, kimliği tespit edilemeyen bir kapkaççı, çantasını almak istediği Japon turistin kolunu kırdı. Japonya'dan Türkiye'ye turist olarak gelen Sai Yuta, Yenikapı Tren İstasyonu'ndan trene bindi.

Bu sırada Yuka'nın arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kapkaççı, Japon turistin çantasını kapıp kaçmak istedi. Çantasını vermek istemeyen turist ile kapkaççı arasında kısa süreli bir boğuşma yaşandı. Kapkaççı Yuka'yı bir süre yerde sürükledikten sonra, içinde değerli eşyaların bulunduğu çantayı alıp hızla istasyondan çıktı. Saldırgan kendisini kovalayan vatandaşların elinden kaçmayı başararak, Kumkapı sokaklarında kayboldu.


Kanlar içinde kalan ve kolu kırıldığı için acılar içinde kıvranan Yuka'ya yardım eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İstasyon çıkışında bir tabureye oturtulan Sai Yuka için olay yerine ambulans çağrıldı. Beklenen ambulansın bir türlü gelmemesiyle ikinci bir talihsizlik yaşayan Yuka için seferber olan polis ekipleri, talihsiz turisti ekip otosuna bindirerek hastaneye götürdü.


Acı içinde kıvranan Yuka olayla ilgili bir açıklama yapmazken, görgü tanıkları, "Birden bir saldırganın çantayı kapıp kaçtığını gördük. İleriye kadar kovaladık yakalayamadık. Bunlar birden fazla kişiler. Koordineli olarak hep beraber dolaşıyorlar" dedi.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 22:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?