2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu operasyonu yapıldı

İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 bin 335 adet extasy hapı ile kokain ve esrar ele geçirildi. Narkotik Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Avcılar ve Fatih'te sokak satıcılarına karşı yürütülen “Truva” adlı çalışmanın ardından, şüphelilerin üzerlerinde, araçlarında ve evlerinde arama yapıldı.

Dün gerçekleştirilen operasyonda 2 bin 191 adet extasy hap, 412 gram esrar, 1 gram kokain, 1 adet dijital hassas terazi, 2 adet ruhsatsız silah ve uyuşturucu kullanmak için hazırlanmış pet şişe düzenek ele geçirildi.

Polis yetkilileri, gözaltına alınan şüpheliler S.K, M.K, K.H, Y.A, F.B, M.Y. ile akrabası S.Y'nin emniyetteki sorgu ve işlemlerinin sürdüğünü kaydettiler.

Şüphelilerden S.K'nın 1997 yılında meslekten çıkan eski bir polis memuru olduğu öğrenildi. Şüphelilerin, bir minibüsün içinde yakalanan uyuşturucu hapları İstanbul dışında bir kente götürerek özellikle üniversite öğrencileri çevresine satmak istediklerinin belirlendiği bildirildi.

“YAKAMOZ” OPERASYONU

Beyoğlu Tarlabaşı'nda yuvalanmış sokak satıcılarına karşı narkotik polisince yürütülen “Yakamoz” adlı çalışma kapsamında ise 320 gram esrar, 309 gram kokain, 5 gram eroin, uyuşturucu madde bulaşıklı kaşık ile 1 adet dijital hassas terazi ele geçirildi.

Yetkililer, konuya ilişkin gözaltına alınan A.Y, H.Z, S.A. ile Kongo uyruklu E.M.İ. ve Somali vatandaşı M.M'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğünü kaydettiler.

Yabancı uyruklu şüphelilerin, kokainin yurt dışından getirilmesi olayına ilişkin sorgulandığı belirtildi.

GAZİOSMANPAŞA SARIGÖL MAHALLESİ

Öte yandan, sokakta uyuşturucu satışına yönelik, Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde belirlenen adreslere de dün operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda, satışa hazır halde 144 adet extasy, 296 gram esrar ve 72 gram toz anfetamin ele geçirildi. Operasyon sırasında bazı kişilerin polise taşlı saldırıda bulunduğunu ve bir polis memurunun kolundan hafif yaralandığını ifade eden yetkililer, operasyonda gözaltına alınan G.Ö, E.D, Ö.D. ve M.F'nin işlemlerinin devam ettiğini kaydettiler.
A.A
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 15:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?