3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Vali ve Başkan'dan uyarı

İstanbul Valisi Muammer Güler, kar yağışının bu akşam ve yarın da devam edeceğini belirterek, "Vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmasın" dedi.

İstanbul'da etkili olan kar yağışıyla ilgili çalışmaları Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) yakından takip eden İstanbul Valisi Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda söz alan Başkan Topbaş, şu anda İstanbul'daki kar kalınlığının yer yer 15 santimetreyi bulduğunu söyledi. Topbaş, "Bir önceki karla mücadelede sağladığımız doğru adımlarla sıkıntısız dönem yaşadık. Yine aynı şekide hazırlıklarımızı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiler doğrultusunda yaptık. 209 kritik noktada 681 araç, yeterli derecede solüsyon ve tuzla çalışmalar yapıyoruz. Ekiplerimiz kritik noktalarda konuşlanmış durumda.

Vatandaşlarımız özel araçlarıyla trafiğe çıktığı için bazı problemler yaşandı fakat şu anda herhangi bir problem yok" diye konuştu.

İstanbul'un, koordinasyon konusunda iyi bir örnek sergilediğini ifade eden Başkan Topbaş, "Rüzgar yer yer saatte 75 kilometreyi bulmakta. Deniz ulaşımında iptaller var, Şehir Hatları'nda problem yok. İETT ek seferler soydu. 238 yeni otobüsümüz de devrede. Yağış bu akşam daha da yoğunlaşacak, yarın da biraz artabilir. Vatandaşlar uyarılara dikkat etmeli. Bir sıkıntı ve problem yok" dedi.

Başkan Topbaş'tan sonra söz alan Vali Güler de, "Olumsuzlukların en aza indirilmesi için koordineli çalışmamız sürüyor. Kar yağışı bu akşam ve yarın da devam edecek. Sıcaklıklar eksi 2'ye düşecek. Bu gece orta şiddette don ve buzlanma bekleniyor. Okullarda bugün eğitim-öğretim başladı. Olumsuz hava şartları nedeniyle öğleden sonra öğrencilerimizi evlerine gönderdik. Yarın için de 1 gün süreyle İstanbul'daki okullar tatil. Kar kalınlığı yüksek yerlerde 15 santimetre olarak ölçüldü" ifadelerini kullandı. Vali Güler, kuvvetli poyraz fırtınası olduğunu belirterek, "Ana arterler açık. Otoyollarda ekiplerimiz sürekli çalışma yapıyor. Yer yer yaşanan kazalar TEM trafiğinin D-100'e yönlenmesine neden oldu. Edirne istikametine giden sürücüler zincirsiz TEM Otoyolu'na girmesin. O bölgede kuvvetli tipi var, müdahale imkanı zorlaşabilir. Silivri bölgesinde kısmen köy yolları kapalı. Sürücülerin gerekli ekipmanlar olmadan trafiğe çıkmamaları gerekiyor. Vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını tercih etsinler" açıklamasında bulundu.

Gün boyunca meydana gelen kazalarda 6 kişinin yaralandığını belirten Güler, 332 kaza meydana geldiğini, zincir kontrollerinde 387 sürücüye ceza uygulandığını söyledi. Güler, önceki dönemlerde olduğu gibi evsiz vatandaşların Alibeyköy'deki Tevfik Aydeniz Spor Salonu'nda barındırıldığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 19:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?